logo VVV Venlo

VVV Venlo

Facts MVV Maastricht - Helmond Sport

Donderdag 04 april 2024

Een belangrijke wedstrijd staat vrijdag voor de deur. Helmond Sport komt dan op bezoek in stadion De Geusselt. Niet alleen kan MVV met een zege directe concurrent Helmond op een bijna onoverbrugbare achterstand zetten in de race richting de play-offs, ook kan MVV na dit weekeinde vol in de race blijven om een ticket hiervoor. Sterker nog: bij gunstige uitslagen zelfs een directe play-offs-plek gaan innemen.

Zoals je gewend van ons bent, eerst enkele facts:

●MVV Maastricht won de laatste vijf KKD-ontmoetingen met Helmond Sport en kwam in die reeks gemiddeld 2,6 keer per wedstrijd tot scoren (13 goals in totaal, 5 tegen).
●MVV maakte dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen van alle teams het grootste gedeelte van hun doelpunten in de tweede helft (67% - 35/52), waaronder elf van de laatste twaalf.
●Helmond Sport verloor de laatste twee Eerste Divisie-duels zonder zelf te scoren en kan voor het eerst sinds februari 2020 drie opeenvolgende KKD-wedstrijden verliezen zonder een doelpunt te maken (toen ook 3).
●Andréa Librici kan de eerste verdediger worden die in drie KKD-duels op rij namens MVV Maastricht tot een assist komt sinds Opta deze data verzamelt (2015/16).
●Martijn Kaars, die het laatste KKD-doelpunt van Helmond tegen MVV maakte, scoorde in de Eerste Divisie alleen vaker tegen Jong FC Utrecht en Roda JC (5) dan tegen de Maastrichtse ploeg (4 – net als tegen 3 andere teams).

●De heenwedstrijd in Helmond eindigde in een 2-1 zege voor de Maastrichtenaren. Met een doelpunt in blessuretijd van Dailon Livramento nadat Ferre Slegers in de 79e de 1-1 scoorde.

●Het duel van vorig seizoen in de Geusselt werd een prooi voor de thuisclub: 4-0. Toen scoorden Ruben van Bommel, Nicky Souren en waren er twee eigendoelpunten van Helmond Sport.