09 augustus
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS

Facts MVV-FC Den Bosch

Facts MVV-FC Den Bosch

Facts MVV-FC Den Bosch

Donderdag 21 maart 2024

Niet vrijdag maar zaterdag staat het volgende duel van MVV op het programma. Op deze ouderwetse voetbalzaterdag - immers speelden de Sterrendragers in het verleden altijd op zaterdag 19.30 uur - treft de rood-witte formatie van trainer Maurice Verberne FC Den Bosch (aanvang 20.00 uur). Hoogste tijd dus voor de wekelijkse facts:

●FC Den Bosch won zes van de laatste negen competitiewedstrijden tegen MVV Maastricht (G1, V2), sinds 2019/20 wonnen de Bosschenaren van geen ploeg vaker in de Keuken Kampioen Divisie (ook 6 zeges op TOP Oss).

●Het uitduel in Den Bosch op 15 september afgelopen jaar verloor MVV met 3-2. In dit duel maakte Nabil El Basri zijn officieel eerste doelpunt voor de Maastrichtenaren.
●MVV verloor dit seizoen slechts drie van de elf KKD-duels met ploegen die momenteel onder de Maastrichtenaren staan op de ranglijst (W6, G2) en bleef ongeslagen in alle thuisduels tegen deze teams (W4, G1).
●FC Den Bosch won de laatste uitwedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie, in de laatste vijf seizoenen won de ploeg slechts twee keer opeenvolgende uitduels in de competitie (in december 2019 en april 2022).
●MVV maakte dit KKD-seizoen gemiddeld twee goals in de wedstrijden waarin Dailon Livramento in de basis stond (20 goals in 10 duels), zonder de voor Kaapverdië opgeroepen aanvaller aan de aftrap ligt dat gemiddelde op 1,5 goals per duel (29 in 20 duels).
●Alleen FC Dordrecht-speler Mathis Suray creëerde dit KKD-seizoen meer kansen uit open spel (64) dan FC Den Bosch-speler Jaron Vicario (44), die gedeeld derde staat qua assists in de competitie (9).

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners