09 augustus
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS

Driehoek verbiedt uit-supporters in De Geusselt

Driehoek verbiedt uit-supporters in De Geusselt

Driehoek verbiedt uit-supporters in De Geusselt

Woensdag 20 maart 2024

De driehoek van burgemeester, politie en openbaar ministerie in Maastricht heeft besloten geen uitsupporters toe te laten bij de wedstrijd MVV-FC Den Bosch van aanstaande zaterdag. Reden is dat de veiligheidssituatie in stadion De Geusselt in de ogen van de driehoek nog niet goed genoeg is. Burgemeester Wim Hillenaar namens de driehoek: “Dat begint natuurlijk met supporters die zich blijven misdragen. Gezien de recente gebeurtenissen tegen FC Dordrecht en Roda JC willen we de risico’s op ongeregeldheden zo klein mogelijk houden waardoor we helaas deze maatregel moeten nemen.” 

Hillenaar realiseert zich heel goed dat met dit besluit supporters getroffen worden die niets van doen hebben met de veiligheidsissues in de Geusselt. “Dat vind ik oprecht jammer want als driehoek staan we voor gastvrij en veilig voetbal, maar dan moeten we dat, samen met MVV, wel waar kunnen maken. De oplossing ligt echt in het aanpakken en weren van individuen die zich telkens misdragen en in een aantal technische zaken in het stadion waardoor de veiligheid verbetert.” 

“We doen met onze organisatie onze uiterste best om alles zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Daarbij hebben we ook de hulp nodig van politie, gemeente en de fans. Donderdagavond zitten we met alle partijen rond de tafel, inclusief de KNVB, om tot oplossingen te komen", aldus Laura van Leeuwen, algemeen directeur MVV Maastricht.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners