logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

voetbal

VVV Venlo-MVV Maastricht : 2 - 0

Een zure middag in Venlo, afgelopen zaterdag voor MVV Maastricht. De derby tegen VVV Venlo werd met 2-0 verloren terwijl minimaal een punt meer dan verdiend zou zijn geweest.

Klik HIER voor de samenvatting in beeld.

Voor de neutrale kijker was het genieten geblazen tijdens de derby. Een goed gevuld stadion (6.000 toeschouwers), in een Engels aandoend stadion, prachtig weer, 500 MVV-supporters op de tribune zorgden op voorhand al voor een geweldige ambiance.Maar ook op het veld was het smullen voor de voetballiefhebber.

Beide teams lieten vanaf het eerste fluitsignaal zien waar men voor naar De Koel was gekomen: de drie punten. VVV begon sterk en kreeg enkele kleine kansen. MVV begon gedurende de eerste helft steeds meer grip op het spel te krijgen van de tegenstander. De grootste kansen waren dan ook voor de Maastrichtenaren. Met name de kans van Mart Remans was er een om in te lijsten: een prachtige pass van Sven Blummel zette de aanvaller plots alleen voor de doelman. Het schot van Remans ging langs de doelman maar helaas ook langs het doel. Vlak voor rust had VVV wel het geluk aan z’n zijde. Een voorzet van links leek weg gestompt te worden door de vuisten van doelman Thijmen Nijhuis. Alleen het hoofd van Tristan Dekker plantte zich plots tussen bal en vuisten in en het leer verdween in het lege doel.

In de tweede helft opnieuw twee teams die er vol voor gingen. MVV creëerde vrijwel de hele tijd een overwicht op het middenveld en sloot de Venlonaren op, op eigen helft. En ook in deze helft weer veel opwindende momenten voor beide doelen. In totaal werden er 45 doelpogingen genoteerd tijdens deze derby. Een ongekend hoog aantal! Een doelpoging waar spits Mitch Ntelo nog nachtmerries van heeft de komende tijd kwam direct na rust. Een schot van Orhan Dzepar belandde op de binnenkant van de paal. VVV-doelman lag al in de hoek maar kon niet voorkomen dat de rebound bij de inlopende Ntelo belandde. Echter vanaf vier meter knalde hij de bal tegen de lat. MVV bleef de aanval zoeken terwijl VVV profiteerde van de aanvalsdrang van MVV en ook af en toe gevaarlijk voor het doel verscheen. In de slotfase speelde MVV alles op niets en gooide alles op de aanval. Een debuut was hier weggelegd voor Keone Maho, hij speelt verdienstelijk in de O21 van MVV. Uiteindelijk was het toch VVV dat in de 88e minuut hiervan profiteerde en via Johansson de beslissende 2-0 aantekende.

Opstelling MVV: Thijmen Nijhuis, Clint Essers, Allan Delferierre (66. Rico Zeegers), Matteo Waem, Leroy Labylle (81. Adam Mami), Ronald Albrecht (66. Marciano Aziz), Nicky Souren (81. Marko Kleinen), Orhan Dzepar, Mitchy Ntelo (61. Keone Maho), Sven Blummel, Mart Remans. Toeschouwers: 6.000. Gele kaart: Orhan Dzepar