03 mei
20:00

Jong AZ

MVV Maastricht-Roda JC: 0 - 3

Het is elk jaar toch dé wedstrijd: MVV-Roda JC. De derby van het zuiden. Met een zonnetje, een volle Geusselt (7.447 toeschouwers) en een mooie sfeeractie leek alles te wijzen op een mooie wedstrijd. Dat werd het niet: 0-3.

MVV had die nederlaag grotendeels aan zichzelf te wijten. De rood-witten kwamen niet in de duels en speelden inspiratieloos. Roda had geen enkele moeite overeind te blijven. Met een voorsprong had MVV de Kerkraadse buren wellicht nog kunnen verontrusten. Dan had Roda moeten komen en was er ruimte gekomen voor MVV. Nu gebeurde het omgekeerde: Arjen van der Heide schoot na 11 minuten al een vrije trap knap in de korte hoek achter Romain Matthys. Op een korte opleving na, met kansen voor Bryan Smeets en Dailon Livramento, stelde MVV daar bitter weinig tegenover.

Na rust hetzelfde spelbeeld. MVV probeerde wel, maar wist amper een vuist te maken. Toen Vaclav Sejk er even voor het uur 0-2 van maakte, was het laatste beetje inspiratie bij MVV weg. De 0-3 van opnieuw Van der Heide werd nog gevolgd door een treurig opstootje voor de Angel-Sidetribune maar verder viel er in de Geusselt bitter weinig te beleven de tweede helft. Roda hoefde niet, MVV kon niet, is misschien wel de terechte conclusie na een teleurstellende derby.

MVV-Roda JC 0-3 (0-1), 11. Arjen van der Heide, 57. Vaclav Sejk 0-2, 66. Arjen van der Heide 0-3. Geel MVV: Tim Zeegers.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Tim Zeegers (67. Andrea Librici), Ozgür Aktas, Bryant Nieling, Leroy Labylle, Nicky Souren, Bryan Smeets, Marko Kleinen (77. Tuna Tasci), Ferre Slegers (67. Camil Mmaee), Dailon Livramento en Mart Remans (67. Rayan Buifrahi)