03 mei
20:00

Jong AZ

FC Groningen-MVV Maastricht: 3 - 0

In stadion de Geusselt had FC Groningen vlak voor Kerstmis al laten zien één van de betere ploegen in de Keuken Kampioen Divisie te zijn. Toen sleepte MVV er een meer dan verdienstelijk gelijkspel uit. In de Euroborg was deze keer de plaatselijke FC echter duidelijk een maatje te groot.

MVV begon nog redelijk sterk aan de wedstrijd maar door persoonlijke fouten in de defensie keken de Maastrichtenaren na 20 minuten toch al tegen een 2-0 achterstand aan. Trainer Maurice Verberne greep direct in en haalde verdediger Coomans – hij had inmiddels ook al geel op zak – naar de kant, Bryant Nieling was zijn vervanger. Het was vooral aan doelman Romain Matthys en aan Ozgur Aktas te danken dat de achterstand bij rust niet verder was opgelopen.

In de tweede helft opnieuw een Groningen dat de toon van het spel bepaalde. In minuut 54 resulteerde dit dan ook in de 3-0. De wedstrijd was definitief gespeeld. De thuisclub nam gas terug. Desondanks kwam MVV – gedurende de 90 minuten - niet één enkele keer gevaarlijk voor het Groningse doel.

Onder de noemer een slechte generale is een goede première zetten we nu koers richting het duel van zondag 17 maart. Dan staat de derby (12.15 uur) tegen Roda JC op het programma.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Ozgur Aktas, Wout Coomans (20. Bryant Nieling), Tim Zeegers, Leroy Labylle, Nicky Souren (65. Tunahan Tasci), Bryan Smeets, Marko Kleinen, Ferre Slegers (79.Nabil El Basri), Mart Remans (65. Camil Mmaee), Dailon Livramento (79. Rayan Buifrahi). Gele kaart: Wout Coomans.