20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap-MVV Maastricht : 2 - 1

En daar was ie weer….die laatste minuut. Net als in het thuisduel (2-2) tegen De Graafschap werd MVV ‘verrast’ door een treffer in blessuretijd. Het zeker gewaande ticket voor de play offs blijft daardoor nog even in de ijskast in Zeist liggen. Het felbegeerde entreekaartje voor de nacompetitie kan nu vrijdag aanstaande tegen naaste concurrent Telstar veilig gesteld worden. MVV moet dan minimaal één punt in de wacht slepen.

De Graafschap vocht tegen MVV voor de laatste kans richting de nacompetitie. Alleen winst telde voor de Superboeren. De ploeg was dan ook zeer aanvallend ingesteld. Maar ook MVV zocht geregeld de aanval en had de wedstrijd goed onder controle. Alleen in de 29e minuut zag de MVV-defensie Devin Haen over het hoofd, die dan ook de 1-0 inknikte. Lang duurde de feestvreugde voor de thuisclub op de Vijverberg niet. Het veelvuldig beproefde recept dit seizoen (assist Kostons – doelpunt Ruben van Bommel) werd drie minuten later al uit de kast getrokken: 1-1. Vlak voor rust leek MVV op voorsprong te komen. Leek…… Een scherpe voorzet van Kostons kwam bij Ruben van Bommel terecht die de 2-1 intikte. Alleen…..de grensrechter had zijn vlag omhoog gestoken: buitenspel!

Na de thee ontstond er een kleine stormloop op het doel van Romain Matthys. De Maastrichtse goalie wist echter zijn goal schoon te houden. Aan de andere kant ontsnapte De Graafschap in de 69e minuut aan een achterstand. Een van richting veranderd schot van Sven Blummel spatte echter op het aluminium uitelkaar. Goed voorbeeld doet goed volgen dacht Koen Kostons. Vanaf een metertje of veertig nam hij een minuut later de bal vol op zijn voet. Het leer belandde nu echter op het dak van het doel. De Graafschap wisselde in de slotfase volop: er moest immers gewonnen worden. En één van die invallers (Pim Lukassen) zorgde er in blessuretijd voor dat niet de champagne voor een Maastrichtse kater ging zorgen. Lukassen heet nu die kater, hij tekende (zie foto) de 2-1 aan.

MVV heeft nu nog twee concurrenten in de strijd om een plek in de play offs: ADO Den Haag en Telstar. ADO staat met nog 3 wedstrijden te spelen (maandag uit tegen Jong Ajax, dan ADO-Dordrecht en Jong AZ-ADO) negen punten achter MVV.

Telstar staat zes punten achter MVV. De Witte Leeuwen hebben nog twee wedstrijden voor de boeg: in de Geusselt vrijdag aanstaande tegen MVV en een week later thuis tegen NAC. Kortom: MVV heeft komende vrijdag alle steun van de twaalfde man nodig om de nacompetitie veilig te stellen. Jij bent er dan toch ook zeker bij!? Koop dan snel je kaartje, want de eerste vakken raken al uitverkocht. Klik HIER en stel jouw kaartje alvast zeker!

Opstelling MVV: Romain Matthys, Rico Zeegers, Matteo Waem, Lars Schenk (25. Tim Zeegers) , Nicky Souren, Orhan Dzepar, Jarne Steuckers, Sven Blummel (88. Thomas van Bommel), Koen Kostons,  Ruben van Bommel. Gele kaart: Lars Schenk, Clint Essers. Toeschouwers 10.000. Scheidsrechter: Oostrom.