logo VVV Venlo

VVV Venlo

MVV doet zichzelf tekort tegen Achilles (1-1)

Maandag 23 november 2015

Met een gelijkspel, vrijdag 20 november jl., tegen Achilles '29 deed MVV Maastricht zichzelf tekort. De eerste helft hadden de gastheren de bezoekers de duimschroeven aangedraaid, maar wist alleen Pieter Nys te scoren. Na rust werd het spel van de Sterrendragers slordiger en kon Achilles op de counter scoren 1-1.

Meteen vanaf het eerste fluitsignaal liet MVV Maastricht er geen gras over groeien. Achilles '29 werd nadrukkelijk vastgezet op de eigen helft en de thuisploeg nam het heft in handen. Santiago Palacios en Jordy Croux waren binnen vijf minuten beide kansrijk. Palacios schoot vanuit een voorzet van Leroy Labylle echter naast het doel. Croux z'n lobje werd door doelman Ter Wielen goed gepakt. Achilles kwam er totaal niet aan te pas in de eerste helft. Een schot van Luca Polizzi ging rakelings over het doel van Ter Wielen. Even later was het uit een corner wel raak. In tweede instantie kwam de bal bij Pieter Nys, die geen moment twijfelde en de bal hard achter de Achilles-keeper schoot: 1-0. Een verdiende voorsprong na 17 minuten, die, zo leek het althans, kon worden uitgebouwd. Dat verzuimden de Maastrichtenaren echter in het verloop van de eerste helft.

Na rust was de eerste kans wederom voor de thuisploeg. Jordy Croux wist het hoofd van Santiago Palacios te vinden. Zijn kopbal was echter niet krachtig genoeg om Ter Wielen te kloppen. Wellicht had de spits er beter aan gedaan om de bal te laten gaan voor Pieter Nys, die achter hem stond en vrij kon inwerken. Het betekende dat de stand 1-0 bleef, maar Achilles '29 begon vanaf dat moment gevaarlijker te worden. Na foutief druk zetten van MVV, wist Thoone de bal in de 59e minuut voor het doel te trekken, waar Boogers het leer maar binnen hoefde te tikken: 1-1. Even later was het diezelfde Boogers die een riante kopkans vanuit een vrije trap kreeg. Zijn kopbal eindigde echter naast. MVV Maastricht was weer wakker geschud. Het besefte dat er vanavond wel eens duur puntverlies kon worden geleden als het niet scherper ging spelen in het restant van de tweede helft. Met wissels Thomas Verheydt en Emrullah Güvenç voor Luca Polizzi en Santiago Palacios, bracht trainer Ron Elsen fris bloed. Het leidde tot een verandering in spelstijl met de lange Verheydt als targetman voorin. Het duo was tien minuten voor tijd bijna succesvol, toen een hoge bal door Thomas Verheydt werd doorgekopt en Emrullah Güvenç de bal ineens op de pantoffel nam. Met een katachtige reflex sloeg Ter Wielen de bal echter uit de doelmond. Uit de daarop volgende corner kopte Steven Pereira rakelings naast. Een paar minuten later was het Stef Peeters die middels een combinatie met Jordy Croux over rechts de achterlijn bereikte en de bal voor het doel trok. Bij de tweede paal hoefde Emrullah Güvenç óf Pieter Nys het leer maar binnen te tikken. Beiden liepen elkaar echter in de weg, waardoor de inzet van Güvenç een meter over het doel ging. Dé ultieme kans in de blessuretijd, verprutst. Het betekende een gelijkspel en twee verloren punten in de strijd om aansluiting bij de (sub)top.

Voor MVV Maastricht staat het Limburgs weekend op het programma. Vrijdag 27 november is VVV Venlo in De Koel de tegenstander, maandag 30 november staat dé derby tegen Fortuna Sittard op het programma.