https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1515181/NL/reg/ps-mvvlogo-bal.jpg

Old Stars - Walking Football

Old Stars - Walking Football

MVV Maastricht trapt project ‘Old Stars’ af

MVV Maastricht trapt het project Old Stars af. In samenwerking met Maastricht Sport start de club daarmee in het voorjaar van 2018 een eigen Walking Football Oldstars team. De MVV Oldstars gaan periodiek trainen op vrijdag van 10.00 uur tot 11.00 uur in Stadion de Geusselt.

Het jaar 2012 is het jaar waarin Walking Football officieel zijn intrede heeft gemaakt binnen de Nederlandse voetbalwereld. Met ingang van dit voetbalseizoen biedt MVV Maastricht middels een ‘pilot’ 50-plussers de mogelijkheid om samen een balletje te trappen. Dat gebeurt op een prachtig strijdtoneel: Stadion de Geusselt.

Het Oldstars-project is echter meer dan één keer per week een potje voetballen. Naast het feit dat sport en beweging het verouderingsproces op zowel fysiek als mentaal gebied vertraagt, is het vaak het geval dat ouderen in een soort van ‘sociaal isolement’ verkeren. Middels dit project worden diegenen uit hun sociale isolement gehaald. Binnen de MVV Oldstars wordt namelijk niet alleen het sportieve aspect geprikkeld, maar draait het ook om het creëren van een gemeenschap waarin de ouderen zich thuis voelen. Deze combinatie stimuleert een maatschappij met, zowel fysiek als mentaal, gezonde en minder eenzame 50-plussers.

De pilot start met een fitheidstest. De trainingen staan onder professionele begeleiding van gecertificeerde trainer(s). Iedere training begint met een sociaal gedeelte waarna de spelers het veld op gaan om te voetballen. Op termijn is het zelfs de bedoeling dat deelnemers heuse MVV-kleding ontvangen en wordt er gekeken of deelname aan toernooien tegen andere Walking Football teams tot de mogelijkheden behoort. Dit kunnen teams zijn van andere betaald voetbalorganisaties of amateurteams. MVV Oldstars is er voor iedereen. Je hoeft absoluut géén oud-speler van MVV te zijn, óf ooit op hoog niveau voetbal te hebben gespeeld, om deel te nemen. Als bijdrage in de kosten, vraagt MVV Maastricht een eigen bijdrage van € 60,- per seizoen, wat neer komt op zo’n
€ 3,- per training. Daar zit koffie en thee voorafgaand aan de trainingen bij in.

Tot aan de officiele aftrap van het project, geeft MVV 'potentiële Old Stars' de tijd om te kunnen ervaren of dat het project iets voor hen is. Dat doet de club middels enkele proeftrainingen in Stadion de Geusselt. Een proeftraining is kosteloos en geheel vrijblijvend.

De eerstvolgende proeftrainingen (in Stadion de Geusselt) voor de MVV Old Stars vinden plaats op:
*Vrijdag 4 mei (13.00 - 14.30 uur);
*Vrijdag 25 mei (10.00 - 11.30 uur).
Graag wél even aanmelden voor de training, dan kunnen we rekening houden met de trainingsstof. 

Lijkt het je leuk om ook bij MVV Maastricht te voetballen met de MVV Oldstars? Vul dan onderstaande formulier in en je ontvangt spoedig alle informatie over de Old Stars! Of neem contact op met MVV Maastricht via 043-3525757.

Aanmeldingsformulier Old Stars - Walking Football

Geslacht*
Ooit gevoetbald?:*