20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

Wim Dusseldorp versterkt technische staf MVV Maastricht

voetbal

Wim Dusseldorp versterkt technische staf MVV Maastricht

Donderdag 18 juni 2015

De technische staf van MVV Maastricht wordt per 1 juli uitgebreid met Wim Dusseldorp. De 54-jarige oud-keeper van de Maastrichtse club zal trainer Ron Elsen gaan assisteren en tekent een overeenkomst voor 3 seizoenen.

Dusseldorp gaat zich onder andere richten op het geven van een kwaliteitsimpuls aan het eerste elftal op het vlak van trainingen, conditionele en medische zaken en scouting. In samenwerking met de jeugdtrainers van MVV, zal hij zijn kennis en ervaring ook voor de jeugdopleiding van de club inzetten.

Dusseldorp stond in de seizoenen 1981-1984 reeds bij MVV onder contract als keeper en van 1992 tot 1998 als jeugdtrainer, hoofd opleidingen en assistent- en keeperstrainer. Hij werd twee keer kampioen met de club, in 1984 en 1997.

Vervolgens vertrok hij naar Roda JC, waar hij drie jaar assistent-trainer was. In 2001 werd Dusseldorp aangesteld als trainer van VVV-Venlo, waarmee hij uiteindelijk de nacompetitie bereikte. In 2004 eindigde zijn contract en werd hij assistent-trainer van Jong Oranje en Oranje onder 19, hetgeen hij combineerde met zijn werkzaamheden bij SC Heerenveen. Met Jong Oranje werd Dusseldorp in 2006 Europees kampioen op het EK in Portugal. Bij SC Heerenveen was hij hoofd opleiding van de Friese club. Daarnaast was hij in zijn eerste seizoen assistent-trainer van Gert-Jan Verbeek.

Tussen 2008 en 2010 was Dusseldorp hoofd Voetbalzaken bij de DSM Voetbalacademie.

In augustus 2010 werd Dusseldorp hoofdtrainer bij Fortuna Sittard en per 1 januari 2012 trad hij als technisch manager in dienst bij eredivisionist VVV-Venlo. Die functie bekleedde hij tot vorig seizoen.

Wim Dusseldorp brengt naast een enorme schat aan ervaring en deskundigheid ook een oprechte passie voor het voetbalvak mee naar Maastricht. Ook zijn achtergrond als Bewegingswetenschapper is voor MVV een meerwaarde.  MVV is dan ook erg blij met deze langdurige samenwerking. 

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners