26 april
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Nieuwe voorzitter Bert Kersten stelt zichzelf voor

voetbal

Nieuwe voorzitter Bert Kersten stelt zichzelf voor

Woensdag 27 mei 2015

Beste mensen,

Onlangs ben ik benaderd met de vraag of ik belangstelling had om voorzitter van MVV Maastricht te worden. In eerste instantie overviel de vraag me, maar ik realiseerde me meteen hoe eervol het zou zijn om voorzitter vaan ´us MVV-ke´ te zijn.

Maar voordat ik vertel hoe mijn liefde voor MVV is ontstaan iets over mijzelf.

Mijn naam is Bert Kersten en ik ben geboren op 21 oktober 1950 op de Boschstraat in Maastricht. Na een paar jaar verhuisden we naar Caberg, waar ik opgroeide.

Van jongs af aan ging ik met mijn vader kijken naar MVV. Logisch, omdat mijn vader Thei Kersten zelf jaren lang in het eerste van MVV gespeeld heeft. Hij was al 40 toen ik geboren werd, dus zelf heb ik hem nooit zien spelen. Hij was wat ik begrepen heb niet de meest gepolijste speler. Zijn bijnaam “de sjieveleer” zegt genoeg…

Dus MVV was van kinds af mijn clubje. In mijn tienertijd ging ik naar alle wedstrijden, ook uit. Zo heb ik destijds alle stadions in Nederland gezien. En één ding was zeker: thuis kon MVV van iedereen winnen!

In de wijk waar ik opgroeide was het niet vanzelfsprekend dat je studeerde. Ik kreeg die kans wel en ging op mijn 17e economie studeren in Tilburg. Helaas stierf in dat zelfde jaar mijn vader veel te jong. Na mijn afstuderen ben ik getrouwd en heb ik drie kinderen gekregen. Een zoon en twee meisjes, een tweeling.

Ik ben gaan werken als leraar economie aan een middelbare school in Venray. 12 jaar waar ik met veel plezier aan terug denk. Immers, een prachtig maar intensief beroep. Stapje voor stapje raakte ik tevens steeds meer geïnteresseerd in de politiek. Uiteindelijk werd ik wethouder in Venray. In de 12 jaar waarin ik wethouder was, heb ik veel kunnen en mogen doen. Het directe contact met de inwoners was één van de leuke zaken uit die periode.

MVV bleef, waar ik ook was, altijd mijn club. Waar ik ook was, ik zou en moest altijd weten wat MVV gemaakt had. Bij de laatste promotie naar de eredivisie heb ik de familie nog in de auto gezet en ben ik van Venray naar de Markt gereden.

Na mijn wethouderschap heb ik twee jaar voor mezelf gewerkt, totdat ik gevraagd werd te solliciteren als gedeputeerde. Met een onderbreking van een jaar heb ik dat zo’n tien jaar gedaan. Een eervolle, maar zeer intensieve baan. Steeds meer werd mijn thuisbasis weer Maastricht en ging ik weer zo nu en dan naar mijn club MVV. Momenteel woon ik weer in Maastricht.

In alle banen die ik vervuld heb, heb ik er altijd naar gestreefd mensen in hun waarde te laten. Voor mij is iedereen belangrijk in een organisatie. Bruggen bouwen en elkaar opzoeken is uiteindelijk veel effectiever dan wel even zeggen “hoe het moet”. Waar ik minder gecharmeerd van ben is onnodige bureaucratie en zinloze competentiediscussies. Aan het einde van een vergadering moet duidelijk zijn wat we besloten hebben.

We zitten er met zijn allen tenslotte voor één doel: MVV.

De tijden zijn veranderd, het geld regeert het voetbal en het is duidelijk dat de clubs die boven hun stand leven, vroeg of laat allemaal in de problemen komen. Daarom heb ik veel waardering voor de keuzes die MVV heeft gemaakt. Een regionale club te willen zijn met veel talentvolle jonge spelers en een grote maatschappelijke betrokkenheid. Niet verder springen dan je polsstok lang is en zorgen dat alle geledingen binnen de club elkaar ondersteunen en elkaar als één grote MVV-familie zien.

Daar zie ik als voorzitter ook mijn taak: bruggen bouwen en zorgen dat ieder op zijn plek kan schitteren en zich verbonden voelt met deze prachtige traditieclub.

Er is de afgelopen jaren veel goed werk verricht, maar we zijn er nog niet. De visie

“Herijking Strategie MVV Maastricht 2014” is een uitstekende koers om deze club verder te versterken en te verankeren in de samenleving.

Bijzondere aandacht verdient daarbij mijns inziens het verder versterken van de jeugdopleiding in de meest ruime zin van het woord. Daar ook liggen de kansen om MVV nog verder haar maatschappelijke opgave vorm te laten geven.

En daarmee ´us MVV-ke´ weer helemaal terug te brengen in de harten van de mensen uit de regio en Maastricht in het bijzonder.

Inmiddels heb ik 7 kleinkinderen en voldoende vrije tijd om het voorzitterschap van MVV te vervullen. Indien ik daarin gesteund word, zal ik dat met volle inzet en betrokkenheid doen. Immers vanaf mijn geboorte is MVV mijn club. Dat zal nooit veranderen.

Bert Kersten

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners