09 augustus
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS

MVV treft VVV Venlo in de Koel

voetbal

MVV treft VVV Venlo in de Koel

Vrijdag 23 januari 2015

Op zondagmiddag 25 januari staat voor MVV Maastricht in de Koel de Limburgse derby op het programma tegen VVV Venlo. Dit seizoen was de Venlose ploeg al twee keer eerder tegenstander van het team van Ron Elsen. In Stadion de Geusselt werd het op vrijdag 12 september 0-0, in een wedstrijd waarin MVV domineerde, maar niet wist te scoren. Op 28 oktober jl. was De Koel ook het wedstrijdtoneel van de ontmoeting, destijds in de strijd om de KNVB-beker. Deze wedstrijd werd door doelpunten van Van Crooij en Platje beslist in het voordeel van de Venlonaren: 2-0. 

Zondagmiddag zal de selectie van MVV Maastricht er ietwat anders uitzien dan tijdens die laatste wedstrijd. Ronald Hikspoors, Gianluca Maria en Jesse Wijnen zijn inmiddels vertrokken en Hawbir Moustafa is vanwege zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Almere City FC geschorst. Of aanvoerder Kjell Knops wel van de partij kan zijn, is ook nog maar de vraag. Knops moest tijdens de warming-up van de wedstrijd afhaken met een rugblessure. Dalian Maatsen nam tegen Almere zijn plek centraal in de verdediging in. 

Nieuwe spits Pascal Huser zal zich bij de selectie van de Sterrendragers aansluiten. Hij werd donderdag jl. speelgerechtigd verklaard en kan derhalve in Venlo zijn debuurt gaan maken voor MVV Maastricht. 

Bij VVV Venlo verwelkomde trainer Maurice Steijn in de winterstop één nieuw gezicht: Gianluca Nijholt. De 24-jarige middenvelder stond afgelopen seizoenen onder contract bij het Russische Amkar Perm, maar kwam daar erg weinig aan spelen toe. Hij zal zondag voor het eerst in Stadion de Koel voor VVV Venlo uitkomen. 

De wedstrijd wordt zondagmiddag gespeeld om 14.30 uur.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners