26 april
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV Maastricht presenteert oud-gedeputeerde Bert Kersten als nieuwe voorzitter

voetbal

MVV Maastricht presenteert oud-gedeputeerde Bert Kersten als nieuwe voorzitter

Woensdag 27 mei 2015

De opvolger van voorzitter Paul Rinkens bij MVV Maastricht is bekend. Oud-gedeputeerde Bert Kersten (64) wordt vandaag gepresenteerd als nieuwe voorzitter van de Maastrichtse club.

Geboren in Maastricht en opgegroeid op de Boschstraat in het stadscentrum werd Kersten al vroeg supporter van MVV. Na zijn studie Economie in Tilburg startte hij eerst als leraar op een middelbare school in Venray. Later werd hij wethouder van de Noord-Limburgse plaats. In 2004 werd Kersten gedeputeerde voor arbeidsmarkt en onderwijs, duurzaamheid en energie. Hij bekleedde de functie bijna 10 jaar (met een onderbreking van een jaar), voordat hij eind april jl. afscheid nam.

Scheidend voorzitter Paul Rinkens over de aanstelling: “Wij zijn erg blij dat we voor de rol van voorzitter in Bert een bekende Limburger met bestuurlijke ervaring en een groot netwerk hebben gevonden. Bert is in mijn ogen de juiste man die MVV Maastricht verder kan brengen. Ik draag dan ook met veel vertrouwen de voorzittershamer aan hem over.”

Kersten over zijn voorzitterschap van MVV Maastricht: “Ik ben zeer verheugd dat ik Paul Rinkens mag opvolgen bij MVV Maastricht. Paul heeft de club als voorzitter sturing gegeven en vanaf de rand van de afgrond naar ‘veilige haven’ geloodst. Met dank aan hem en zijn team is de club weer financieel gezond geworden.

De tijden zijn veranderd, het geld regeert het voetbal en het is duidelijk dat de clubs die boven hun stand leven, vroeg of laat allemaal in de problemen komen. Daarom heb ik veel waardering voor de keuzes die MVV heeft gemaakt. Een regionale club te willen zijn met veel talentvolle jonge spelers en een grote maatschappelijke betrokkenheid. Niet verder springen dan je polsstok lang is en zorgen dat alle geledingen binnen de club elkaar ondersteunen en elkaar als één grote MVV-familie zien. Daar zie ik als voorzitter ook mijn taak: bruggen bouwen en zorgen dat ieder op zijn plek kan schitteren en zich verbonden voelt met deze prachtige traditieclub.

Er is de afgelopen jaren veel goed werk verricht, maar we zijn er nog niet. De visie die er ligt is een uitstekende koers om deze club verder te versterken en te verankeren in de samenleving.

Bijzondere aandacht verdient daarbij het verder versterken van de jeugdopleiding in de meest ruime zin van het woord. Daar ook liggen de kansen om MVV nog verder haar maatschappelijke opgave vorm te laten geven. En daarmee ‘us MVV-ke’ weer helemaal terug te brengen in de harten van de mensen uit de regio en Maastricht in het bijzonder”.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners