20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

DERBYTIME! Zondag 31 augustus Roda JC - MVV Maastricht

voetbal

DERBYTIME! Zondag 31 augustus Roda JC - MVV Maastricht

Donderdag 28 augustus 2014

13 augustus 2002... Een zwoele zomeravond waarop de, tot nu toe, laatste editie van Roda JC - MVV op het programma stond. De confrontatie in de Amstel Cup eindigde destijds in 3-1 voor de Eredivisionist. Sinds die avond stond het affiche tussen de geel-zwarten en de rood-witten nooit meer op de planning. Tot zondag 31 augustus. Tijden veranderden... 

Eredivisionist is Roda JC namelijk al 3 maanden niet meer. Het publiek in Kerkrade zag sindsdien vooral op tegen wedstrijden in de Jupiler League, maar bij het uitkomen van het competitieprogramma werd met rood wél een grote cirkel gezet om de datum 31 augustus. 

In Maastricht leeft de derby zo mogelijk nóg meer. In Stadion de Geusselt hangt sinds het speelprogramma bekend werd gemaakt een spandoek met enkel de datum 31-8-14. Woorden zijn overbodig. De kaarten voor de uitwedstrijd in Kerkrade gingen als zoete broodjes over de toonbank. 900 kaarten werden in nauwelijks 3 dagen verkocht. Waren het er 9000 geweest, dan waren de kaarten ongetwijfeld ook tot aan de laatste kaart aan de man gebracht. 

De equipe van trainer Ron Elsen zal zondag in het Parkstad Limburg Stadion derhalve een orkaan aan steun in de rug mogen verwachten. Voor die zelfde supporters in het uitvak zal het echter een vreemde gewaarwording zijn om spelers als Tom van Hyfte, Nathan Rutjes en Danny Schreurs op het veld in het geel-zwart te zien spelen. De drie maakten tot voor kort nog deel uit van de MVV-selectie, maar verruilden in de zomer het rood-wit voor het tricot van de buurman. 

Ook op de bank van Roda JC zitten bekende gezichten. Coach René Trost was 2 seizoenen geleden nog in Maastricht werkzaam en bracht de Sterrendragers 3 maal op rij naar de Jupiler Play-Offs. De geliefde coach koos echter in het seizoen 2013-2014 voor VVV Venlo en verhuisde afgelopen zomer naar zijn oude liefde. 

Met Roda JC startte Trost goed aan de competitie, al waren op de 3 zeges die hij in vier wedstrijden boekte wel de nodige aanmerkingen te maken. Moeizaam was een veel gehoorde opmerking in en rondom de club. Dat laatste was zelfs na afloop van de wedstrijd van afgelopen maandag in Volendam niet het geval. De thuisclub stuurde Roda van het kastje naar de muur en vond 3 keer het net achter doelman Verbist. Met de 3-0 oorwassing mocht de Kerkraadse club nog tevreden zijn ook.

MVV Maastricht boekte daarentegen maandag een goede zege op Jong Twente in Enschede. Door doelpunten van Stef Peeters en Mark Veldmate werd het 1-2 . Een opsteker voor de ploeg van Ron Elsen, die met 6 punten uit 4 wedstrijden de 9e plek in de competitiestand inneemt. Roda JC staat met 9 punten op een 5e plaats. Zondag kan MVV dus op gelijke hoogte komen met de rivaal. 

Roda JC zal het zondag moeten doen zonder de geschorste Dijkhuizen en Van Berkel. Tevens kan Trost niet beschikken over de geblesseerde spits Demouge. Bij MVV Maastricht is iedereen fit voor de aftrap van de derby. Iedereen binnen de selectie van de Maastrichtse club zal tot op het bot gemotiveerd zijn om zondag te spelen tegen de Kerkraadse club. Want 12 jaar is lang genoeg. Tijden veranderen...

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners