10 mei
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo VVV Venlo

VVV Venlo

Nieuws

Dinsdag 04 april 2023

In onze nieuwe rubriek voor de MVV Academy, Jeugdspeler van de Week, maken we iedere week kennis met één van onze jeugdspelers! Voor de eerste keer dat we dit doen, was het de beurt aan Stijn Olislagers!

Stel jezelf even voor!
Hoi! Mijn naam is Stijn Olislagers en ik ben jeugdspeler bij de JO14 van MVV Maastricht. Ik woon in Cadier en Keer, samen met mijn vader, moeder en zus!

Op welke leeftijd ben je begonnen met voetballen?
Ik ben met 5 jaar begonnen met voetballen. De eerste twee jaar die ik op voetballen zat vond ik het wat minder leuk, maar na deze periode kreeg ik er steeds meer plezier in en ben toen ook beter geworden in voetballen. Ik ben gestart met voetballen bij de voetbalvereniging uit mijn dorp: VV Keer!

Hoe ben je terecht gekomen bij MVV?
Mijn ouders kenden één van de organisatoren van de talentendagen. Deze heeft mij toen een keer uitgenodigd om te komen testen. Vanuit de talentendag ben ik doorgestroomd naar het talentenplan, waarna ik de overstap heb gemaakt naar de MVV Academy.

Wat vind jij leuk aan MVV?
De club zelf natuurlijk, maar ook altijd de sfeer op de Angelside. Daarnaast hebben we veel plezier bij de jeugdopleiding en hebben we hele fijne trainers die ons begeleiden! Daarnaast is het natuurlijk fantastisch dat ik zelf in het tenue van de club mag spelen. Ik zit in een echt vriendenteam, en de meeste zitten ook nog bij mij op school.

Omschrijf jezelf als voetballer!
Ik ben een echte middenvelder en wil altijd winnen! Ik ben meer een tactische voetballer en probeer op het veld alles te geven. Ik probeer altijd mijn teamgenoten te helpen en te sturen, zeker ook vanuit mijn rol als captain. Bij MVV Maastricht zou ik mezelf vergelijken met Nicky Souren. Buiten MVV zou ik dit doen met Kimmich. Hij geeft ook altijd alles, is zelf aanvoerder en geeft altijd goede passes.

Wat is het beste en het slechtste wat je hebt meegemaakt in je voetbalcarrière?
Als hoogtepunt zou ik zeggen het winnen van de derby tegen Roda JC en mijn doelpunt in deze wedstrijd. Het dieptepunt de wedstrijden die we dik hebben verloren van veel grotere clubs.

Heb je nog hobby’s buiten het voetballen om?
Ik heb naast het voetballen niet echt andere hobby’s. Hier heb ik ook niet echt tijd voor naast school. Ik speel wel regelmatig FIFA samen met mijn vrienden.

Wie is jouw favoriete voetballer?
Mijn favoriete voetballer allertijden is Ronaldo. Hij is een hele sjieke voetballer, maar niet de beste. Dat blijft toch Messi. Mijn favoriete voetballer op dit moment is Mbappé. Hij is heel goed en heel snel!

Wie is je favoriete speler van MVV?
Mijn favoriete speler bij MVV is toch wel Ruben van Bommel. Zonder twijfel! Hij scoort veel, is snel en maakt mooie acties. Ik heb Ruben nog nooit ontmoet, maar wel al vaker zien lopen als we aan het trainen waren. Ik zou het wel sjiek vinden om hem een keer te ontmoeten!

Wat is je favoriete trucje?
Achter het standbeen langs kappen.

Wat wil je bereiken bij MVV?
Ik wil natuurlijk graag profvoetballer worden. Anders zat ik hier niet. Ik zou graag het eerste van MVV halen, dat is echt een mijlpaal voor mij. Uiteindelijk is mijn droom om Europees voetbal te spelen en dat dan samen met Real Madrid!

Tot slot: wat vind jij nu de sjiekste competitie?
Met stip de Premier League! De LaLiga komt heel erg dichtbij, maar kan niet tippen aan de Engelse competitie. Het is altijd anders in de Premier League. De ene week wint Chelsea, de andere week verliezen ze van Nottingham Forest.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners