MVV = Profclub van het Jaar 2013

Dinsdag 29 oktober 2013

Wekelijks is MVV Maastricht niet alleen zichtbaar op het voetbalveld, maar ook op diverse andere plekken in de Maastrichtse samenleving. De spelers merken dat hun maatschappelijke inzet ertoe doet, dat motiveert, dat stimuleert. Nog belangrijker is dat we merken dat hun inzet jongeren in onze regio sneller motiveert om een stapje extra te zetten op school, lid te worden van sportclub maar ook gewoon te ontbijten en water te drinken na het voetballen (in plaats van sportdrank). Het lijkt zo eenvoudig, maar dat is het alles behalve, vraag dat maar aan docenten, trainers, hulpverleners of beleidsmakers. Zij hebben MVV ontdekt als middel om juiste snaren te kunnen raken.

Het is onze overtuiging dat er nog veel meer mogelijk is. De maatschappelijke initiatieven zijn gegroeid naar projecten en zijn inmiddels “Vaan us Allemaol”. Scholen, zorginstellingen, de universiteit, de gemeente, Leger des Heils, voetbalclubs, vrijwilligers, professionals, sponsors etc. hebben deze samen met MVV Maastricht en onze maatschappelijk Stichting 'Veer Doen 'T' tot stand gebracht.

De stichting Meer dan Voetbal ondersteunt  MVV Maastricht in allerlei opzichten op maatschappelijk gebied. Mede dankzij de intensieve samenwerking tussen MVV Maastricht en al haar partners, werd de club in 2013 uitgeroepen tot Maatschappelijke Profclub van het Jaar. Een titel om trots op te zijn!

Bekijk hier het filmpje van de nominatie.

Bekijk hier de bekendmaking van de winnaars.

Bekijk hier het filmpje van de winnaars.

Dit geweldige resultaat van vele jaren hard werken was natuurlijk een kroon op het maatschappelijke werk van MVV Maastricht. Maar het is onze overtuiging dat er nog veel meer mogelijk is. In de toekomst zal MVV Maastricht dan ook, samen met alle partners en met ondersteuning van Meer dan Voetbal, aan de maatschappelijke weg blijven timmeren.

Voetbal is Meer dan Voetbal, MVV Maastricht is Meer dan Voetbal.