30 september
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

Voorbeschouwing met Verberne en Van Helden

voetbal

Voorbeschouwing met Verberne en Van Helden

Donderdag 22 september 2022

MVV Maastricht speelt vrijdagavond in en tegen Dordrecht. De aftrap is ongewoon laat. Dit heeft te maken met de wedstrijd van Jong Oranje (18.30 uur) en er geen overlapping van wedstrijden mag zijn. De aftrap in Dordrecht is dan ook om 21.00 uur.

We blikken vooruit met trainer Maurice Verberne (klik HIER) en verdediger Rein van Helden (klik HIER).

Wat de ontmoetingen met Dordrecht betreft goede cijfers voor MVV Maastricht. Maar echter ook direct een waarschuwing. Immers won MVV van de laatste elf ontmoetingen tien keer van de Schapenkoppen. Echter het laatste duel (25 februari van dit jaar) werd er met 3-1 verloren!

FC Dordrecht sloot de laatste twee thuisduels in de Eerste Divisie winnend af en kan voor het eerst sinds februari 2018 drie opeenvolgende zeges boeken in eigen huis. MVV heeft daarentegen buiten Maastricht nog geen overwinning geboekt. Er werd twee keer verloren en er was een meer dan knap gelijkspel (2-2) bij Heracles Almelo.

Nog enkele feiten:

MVV kwam dit seizoen zes keer tot scoren in het eerste kwartier van een competitieduel, minstens twee keer vaker dan iedere andere ploeg in de Keuken Kampioen Divisie.

Mart Remans kwam tegen geen team vaker tot scoren in de Eerste Divisie dan tegen FC Dordrecht, tegen wie hij in zes duels vijf goals maakt.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners