21 februari
20:00
logo Telstar

Telstar

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Voorbeschouwing Jong AZ - MVV Maastricht

voetbal

Voorbeschouwing Jong AZ - MVV Maastricht

Donderdag 07 november 2019

Op het AFAS Trainingscomplex in Alkmaar speelt MVV vrijdagavond in het kader van de Keuken Kampioen Divisie tegen Jong AZ. De MVV-staf kan over een vrijwel volledig fitte selectie beschikken,  alleen achter de naam van de tegen Almere City FC uitgevallen Marnick Vermijl staat nog een vraagteken. Facundo Bonifazi is hersteld van een blessure die hem weken aan de kant hield.

MVV zag in de laatst gespeelde wedstrijd eindelijk eens het goede spel van de laatste periode beloond. Nu viel dat dubbeltje net wel de goede kant op en dwong MVV het geluk af dat wekenlang bij de Maastrichtenaren ‘niet thuis’ gaf. MVV wist in de slotminuten een 2-1 achterstand om te buigen in een verdiende 3-2 zege. “Het was net als dat jongetje dat een muurtje over klimt, dat net niet lukt omdat hij net dat kleine zetje nodig heeft”, kijkt trainer Fuat Usta terug.  “Maar we blijven tot het laatst doorgaan, de inzet en passie is groot dan moet de beloning er vanzelf komen.”

De sfeer binnen de groep is goed, er wordt op de trainingen hard en met passie getraind. De spelers zijn al voordat de training officieel start al geruime tijd bezig en ook na afloop zijn er spelers die nog een tijdje doorgaan. “Ik verwacht van iedereen in de groep een topsport-mentaliteit. Dus iedere dag ook beter willen worden. Dat bereik je door hard te werken. En om resultaten te behalen moet je een goede selectie hebben. Niet alleen de elf op het veld maar ook de mensen op de bank.” 

MVV treft in Alkmaar Jong AZ-trainer Michel Vonk. Jong AZ staat voorlaatste op de ranglijst en wist dit seizoen twee zeges te boeken. De meest opmerkelijke prestatie legde Jong AZ neer op 18 oktober. Toen wisten de Alkmaarders met 3-2 te winnen van de miljoenenformatie van Jong Ajax., MVV had een paar weken eerder in eigen klop (4-1) gekregen van de Amsterdammers. “Wij kijken dan ook niet naar de ranglijst. We weten dat Jong AZ goed positiespel speelt. Een formatie net als Jong Ajax: het team bulkt van het talent. Wij moeten echter nu doorpakken. Verder gaan daar waar we gebleven zijn.”
Beide ploegen troffen elkaar in het verleden vier maal. MVV wist twee keer als winnaar van het veld te gaan, 1 keer werd er in Alkmaar verloren (3-1). Afgelopen seizoen speelden beide ploegen in De Geusselt gelijk (1-1).

Voor MVV staan er deze maand voornamelijk uitwedstrijden op het programma. Vrijdag 15 november speelt MVV in en tegen FC Eindhoven, vrijdag 29 november is MVV in Breda (NAC) te vinden. Tussen de twee ontmoetingen in Noord-Brabant in staat thuis het duel tegen een andere Brabantse club gepland: Top Oss.

De wedstrijd vrijdag in Alkmaar start om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Alex Bos.

Misschien ook interessant

Sterrendragers