03 december
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Oss

TOP Oss

Voorbeschouwing: drukke week MVV start met Jong PSV

voetbal

Voorbeschouwing: drukke week MVV start met Jong PSV

Donderdag 25 november 2021

Het worden drukke dagen voor MVV. Binnen acht dagen wachten drie tegenstanders: Jong PSV, Roda JC (maandag 29 november) en Top Oss (3 december).

We beginnen vrijdag 26 november om 20.00 uur tegen Jong PSV, de ploeg die onder leiding staat van Ruud van Nistelrooy.

Hoe kijkt onze eigen trainer Klaas Wels, tegen de drukke week aan? Hoe is de voorbereiding? Wie ontbreken? Klik HIER voor de antwoorden en meer!

De wedstrijd wordt helaas weer zonder publiek gespeeld. MVV start vanaf vrijdag wel met een eigen live radio-verslag. Hoe te volgen? Om 19.00 uur publiceren we een link op al onze socials waardoor je automatisch bij de uitzending terecht komt. We beginnen een kwartier voor het begin van de wedstrijd met de uitzending.

Vier van de laatste vijf edities van MVV Maastricht – Jong PSV in Maastricht eindigden in een gelijkspel, één keer was er een zege voor MVV. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in Maastricht in 3-3. MVV stond toen in die wedstrijd zelfs met 3-0 voor maar nadat de Eindhovenaren 3-1 hadden gemaakt brachten de invallers Yorbe Vertessen en Kristófer Ingi Kristinsson binnen 1 minuut de  3-3 op het scorebord.

De ploeg uit Eindhoven is de laatste tijd niet zo op dreef als het gaat om afstandsschoten: de laatste 38 schoten van Jong PSV in de competitie leverden de ploeg twee goals op, uit de 38 doelpogingen daarvoor scoorden de Eindhovense beloften negen keer.  

Nog een ander opmerkelijk feit: geen speler maakte dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen meer goals van buiten de zestien dan Sven Blummel (3, net als Daryl van Mieghem).  

Doelman Maxime Delanghe behaalde twee clean sheets in zijn laatste drie competitieduels, net zoveel als in zijn eerste 22 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden voor Jong PSV. Aan MVV-zijde moest doelman Romain Matthys slechts 1 doelpunt toestaan in 402 speelminuten.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners