logo Willem II

Willem II

Volendam te sterk voor MVV: 4-1

Vrijdag 13 december 2019

MVV Maastricht heeft op De Dijk FC Volendam niet van de achtste zege op rij weten af te houden. De ploeg uit het palingdorp was vrijdagavond duidelijk te sterk en won terecht met 4-1 en veroverde daarmee ook de tweede periodetitel. Kwam MVV nog wel op een 1-0 voorsprong, de druk van de ploeg in vorm was echter te groot om een positief resultaat mee naar Maastricht te nemen. Het had wel nog anders kunnen lopen als bij een 1-1 stand spits Anthony van den Hurk in de 50e minuut een op het oog niet te missen kans vanaf 12 meter had binnen geschoten. De bal sprong echter van zijn  voet en de topscorer schoot de bal over.

MVV begon behoudend en heel compact aan het duel tegen FC Volendam. De eerste kansen waren desondanks voor de mannen van ‘het andere oranje’.  Na elf minuten reageerde doelman Nigel Bertrams katachtig op een kopbal van spits Kaars. De rebound werd door Murkin net naast gewerkt. Volendam bleef flink druk zetten en rammelde enkele keren flink aan de boom. De thuisclub was vooral gevaarlijk via de steeds oprukkende ‘backs’. MVV liet zich echter niet onbetuigd. Na 21 minuten draaide Jerome Deom van buiten het strafschopgebied een bal richting het doel. Keeper Bakker schatte de bal in eerste instantie verkeerd in maar kon desondanks het leer op het laatste moment naast het doel tikken.

Twee minuten later kon Anthony van den Hurk met zijn hoofd de goal van Volendam onder vuur nemen. Zijn kopbal vanaf acht meter ging echter via een tegenstander over. Volendam bleef gevaarlijk aandringen en het was Thibaut van Acker bij een kopbal zijn doelman op de lijn moest assisteren. Verrassend viel het eerste doelpunt van de wedstrijd aan de andere zijde. MVV was na een half uur alert bij een opbouw van Volendam. De onderschepte bal werd op Joeri Schroijen gespeeld die er op rechts vandoor ging. Buiten het strafschopgebied kapte hij de bal naar binnen waardoor het leer voor zijn favoriete linker been belandde. Via een kromme bal om de doelman promoveerde Schroijen zijn schot tot een 1-0 voorsprong. Lang leek MVV niet te kunnen genieten van de voorsprong want twee minuten later was Volendam dichtbij de gelijkmaker. Van de Ven haalde loeihard uit maar de bal spatte op de paal uit elkaar. De 1-1 kon desondanks niet uitblijven. Via een mooie aanval kwam de bal bij verdediger Fadiga terecht die vanaf 19 meter ongehinderd mocht uithalen. De bal plofte in de Maastrichtse kruising. De mannen uit het dorp van Jantje Smit -  die ook sponsor van de voetbalclub is - bleven aandringen en wilden nog voor rust orde op zaken stellen. Dat lukte in de veertigste minuut bijna. Na een hoekschop was het Anthony van den Hurk die zijn sluitpost op de lijn assisteerde.

Na rust kreeg Anthony van den Hurk in de 50e minuut een dot van een kans. Thijmen Goppel counterde op rechts. Op volle snelheid bediende hij zijn spits die de bal op maat voor zijn voeten kreeg. De bal sprong net even op waardoor de geheel vrijstaande Maastrichtse topscorer vanaf 12 meter niet in maar net over het doel schoot. Volendam leek even geschrokken maar zocht toch weer de aanval. Net op het moment dat leek dat MVV alles goed onder controle had kwamen de sterrendragers op achterstand. De collega-spits van Volendam deed het even later namelijk beter. Een voorzet kwam bij Kaars terecht, die te veel ruimte kreeg. Vanaf zes meter hakte hij de bal richting MVV-doel. Deze inzet kon nog gered worden maar de rebound kwam nog een keer bij Kaars terecht en nu poeierde hij de bal wel in het Maastrichtse net: 2-1. In de tweede helft leek MVV beter in het spel te komen en was plots opnieuw dichtbij een doelpunt. Een hoekschop kwam in de 68e minuut direct op de slof van Thibaut van Acker terecht maar ook nu ging de inzet via een Volendam-speler net naast. De daarop volgende hoekschop was een prooi voor Anthony van den Hurk. Hij kopte over de verkeerd uitgelopen doelman Bakker maar ook nipt over het Volendam-doel. Het was een periode waarin MVV meer grip op het spel te krijgen. Leek, want Volendam was ijzig koelbloedig. Eerst was het Boy Deul die in de 68e minuut 3-1 aantekende, twee minuten later was het de beurt aan de van AS Monaco gehuurde Antonucci die de periodetitel voor Volendam definitief veilig stelde (4-1).

Opstelling MVV; Nigel Bertrams, Shermar Martina, Enes Mahmutovic, Thibaut van Acker, Raoul Last (80. Serhat Kot), Luc Mares, Joshua Holtby (66. Urho Nissilä), Jerome Deom, Joeri Schroijen, Anthony van den Hurk, Thijmen Goppel. Scheidsrechter: Mulder. Gele kaart: Jerome Deom. Toeschouwers: 4.000.