22 oktober
20:00

VS

Voetbalwereld vraagt aandacht voor LHBTI+ acceptatie

voetbal

Voetbalwereld vraagt aandacht voor LHBTI+ acceptatie

Woensdag 13 oktober 2021

Komend weekend staan alle wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie in het teken van een bredere LHBTI+ acceptatie. Alle clubs maken zich sterk voor de boodschap dat iedereen welkom is, zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden. Komende dagen - het weekend na International Coming Out Day – dragen alle clubs in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Pure Energie Eredivisie Vrouwen, Eredivisie Zaalvoetbal mannen en vrouwen daarom OneLove aanvoerdersbanden, wapperen er speciale cornervlaggen en zijn er speciale speldjes en tenues zichtbaar.

Helaas is deze boodschap, die voor velen vanzelfsprekend is, nog steeds actueel en noodzakelijk, zo geven de Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie CV aan: ‘Uit onderzoek van het Mulier Instituut (2021) onder spelers blijkt dat de algemene acceptatie van homo- en biseksualiteit in het voetbal een onvoldoende scoort (4.6), wat vergelijkbaar is met de resultaten uit 2014. Het is het vijfde jaar op rij dat we ons gezamenlijk inzetten voor LHBTI+ acceptatie en helaas is dit dus nog steeds nodig.

Het profvoetbal is met ruim 8 miljoen liefhebbers, uit allerlei hoeken van het land, een uniek platform om het onderwerp te agenderen en te zorgen voor verandering. Het voetbal is van iedereen en daarom maken we ons sterk voor een omgeving waarin iedereen zich thuis voelt", zegt Aukje Geubbels, MVO manager Eredivisie CV.

"Aanstaande vrijdag hebben Telstar en FC Volendam een wereldprimeur doordat beide teams aantreden in een speciaal ontworpen regenboogshirt. Een prachtig én vooral uniek initiatief dat alle complimenten verdient. Het is voor het eerst in de historie dat dit gebeurt en het is veelzeggend dat clubs zover gaan om aandacht te vragen voor dit thema. Als grootste sport van het land wil het voetbal haar verantwoordelijkheid nemen om LHBTI+ acceptatie te maximaliseren", aldus Wesley Montijn, persvoorlichter Keuken Kampioen Divisie.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners