https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846509/NL/reg/hps-meerssenmvv070718.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

Veteranen bezoeken basisschool St. Aloysius in kader Veteranendag

Maandag 11 december 2017

Tijdens de wedstrijd MVV Maastricht – Jong AZ  op vrijdag 15 december worden in de Jupiler League de oorlogsveteranen van Nederland geëerd. In het kader van dit thema hebben op vrijdagmiddag 8 december, twee veteranen in naam van MVV Maastricht, groep 7 van de basisschool St. Aloysius in Maastricht bezocht.

Tijdens dit schoolbezoek deelden de beide veteranen (respectievelijk 92 en 29 jaar oud) verhalen en ervaringen uit hun oorlogsverleden met de klas. Vol interesse en met enthousiasme luisterden de kinderen naar hun verhalen. De kinderen waren duidelijk onder de indruk van de veteranen en stelde goede vragen achteraf, waar zij natuurlijk een uitgebreid antwoord op kregen.

Maar niet alleen het oorlogsverleden stond centraal tijdens deze gastles. De les stond ook in het teken van respect. Het is belangrijk dat men elkaar respecteert, ongeacht wie men is of waar men vandaan komt. En met deze gedachtegang werd ook een koppeling gelegd naar het voetbal. Want voor een goed team is het belangrijk dat iedereen respect toont voor elkaars normen en waarden.

Na ruim een uur sloten de veteranen hun uiterst boeiende presentatie af en kregen zij een daverend applaus van de klas. Tenslotte kregen de kinderen nog een leuke verrassing: een kaartje voor de wedstrijd MVV Maastricht – Jong AZ. 

MVV Maastricht bedankt basisschool St. Aloysius voor hun gastvrijheid. Wij hopen de kinderen van groep 7 te mogen begroeten in Stadion de Geusselt tijdens de wedstrijd!