https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846515/NL/reg/hps-shirtricardo.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

Van den Hurk redt in extremis een punt voor MVV

Vrijdag 12 april 2019

MVV Maastricht heeft door een doelpunt in blessuretijd van Anthony van den Hurk toch nog een punt overgehouden aan het uitduel bij FC Dordrecht. De Maastrichtenaren stonden lange tijd op achterstand en leken puntloos terug te reizen naar de Limburgse hoofdstad, maar de veertiende seizoenstreffer van de nummer negen van MVV was goud waard: 1-1.

Door Guy Habets

Om aansluiting te houden met de ploegen die strijden om de Play-Offtickets in de Keuken Kampioen Divisie had MVV een zege nodig op FC Dordrecht, de nummer zeventien van de ranglijst. Het leek er in de eerste helft echter op dat niet de Sterrendragers, maar juist de thuisploeg een overwinning nodig had. De goed combinerende Schapenkoppen stichtten vanaf de aftrap het nodige gevaar en kwamen na tien minuten dan ook verdiend op voorsprong. Een goede aanval over links werd bij de eerste paal door Schuurman met een doelpunt bekroond: 1-0.

Daarmee was MVV nog lang niet van de problemen verlost. De voorhoede van FC Dordrecht, waar vooral de rappe Summerville de Maastrichtse verdedigers het voortdurend moeilijk maakte, bleef de druk hoog houden en kansen creëren. De Sterrendragers kwamen een aantal keer goed weg en meldden zich pas vanaf minuut dertig een aantal keer op de helft van de thuisploeg. De schoten van Marnick Vermijl (in de korte hoek gepakt door keeper Janssen) en Joeri Schroijen (in kansrijke positie hoog over) waren de eerste MVV-wapenfeiten. Vlak voor rust plofte de bal dan toch nog in het Dordtse net. Via een gelukje vond Schroijen de bal voor zijn voeten en tikte hij binnen, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. De bal leek van een Dordrecht-verdediger afkomstig te zijn, waardoor het dus geen buitenspel had kunnen zijn, maar dat ontging de arbitrage.

De toespraak in de rust van Ron Elsen, die in de eerste helft met woord en gebaar zijn onvrede kenbaar maakte over het spel van zijn ploeg, bleek in het tweede bedrijf zeker niet aan dovemans oren besteed te zijn geweest. MVV oogde een stuk frisser, voetbalde vaak op de Dordtse helft en kreeg vanaf minuut vijftig mogelijkheden. Invaller Tuur Houben krulde de bal net langs de kruising, een vrije trap van Joeri Schroijen eindigde in het zijnet en een knal van Marnick Vermijl werd ternauwernood uit de korte hoek gebokst door de Dordrecht-goalie.

MVV gaf naarmate het einde van de wedstrijd naderde steeds meer ruimte weg in de zoektocht naar de gelijkmaker. Bijna profiteerde de thuisploeg daarvan in één van de spaarzame uitbraken na rust, maar het was toch vooral de Maastrichtse ploeg die kansen bij elkaar bleef voetballen. Tien minuten voor tijd had Anthony van den Hurk de 1-1 op de schoen, maar oog in oog met de keeper schoot hij over. Dat leek een dure misser te gaan worden, maar de spits van MVV maakte zijn fout diep in blessuretijd toch nog goed. Een prima actie en dito voorzet van invaller Joshua Holtby, die na twee maanden blessuretijd weer minuten maakte in het elftal, werd bij de tweede paal afgerond door Van den Hurk, die zijn ploeg daarmee alsnog een punt bezorgde.

Hoe welkom de gelijkmaker van Van den Hurk ook was, met het punt schiet MVV op de ranglijst niet bijzonder veel op. De Maastrichtse equipe staat nu veertiende en heeft twee punten achterstand op de laatste Play-Off plek, nu in handen van TOP Oss. De Brabanders hebben wel nog een wedstrijd tegoed. Op vrijdag 19 april komt MVV weer in actie en wel in Alkmaar tegen de beloften van AZ. Die wedstrijd start traditiegetrouw om 20.00 uur.

MVV Maastricht: Luuk Koopmans; Marnick Vermijl (75. Joshua Holtby), Luc Mares, Shermar Martina, Dimitri Lavalée; Ricardo Ippel, Jérôme Deom, Koen Kostons (64. Asumah Abubakar); Jordy Croux (27. Tuur Houben), Anthony van den Hurk en Joeri Schroijen.