13 augustus
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo De Graafschap

De Graafschap

MVV protesteert tegen foutieve en suggestieve berichtgeving

voetbal

MVV protesteert tegen foutieve en suggestieve berichtgeving

Maandag 14 september 2020

Dagblad De Limburger publiceerde afgelopen zaterdag 12 september 2020 een foto in het katern Horizon. De foto illustreerde MVV-fans die een sfeeractie buiten het stadion hielden omdat door de corona-maatregelen ze de wedstrijd niet konden bijwonen. Op deze manier wilden ze vanaf buiten het stadion hun club steunen. Dagblad De Limburger heeft er echter helaas een eigen versie van gemaakt. Zonder enig overleg met de club of met de supporters gepraat te hebben, werd een uit het verband gerukte suggestieve tekst gepubliceerd. Zodanig zelfs dat de supporters in een kwaad daglicht gesteld werden.

MVV heeft inmiddels bij Dagblad De Limburger aangegeven niet gecharmeerd te zijn van deze werkwijze. De club liet de krant verder weten de foute berichtgeving graag rechtgezet te zien.

Algemeen directeur Erik Noor heeft op eigen titel een ingezonden brief naar De Limburger gestuurd met het verzoek tot publicatie.

De tekst van de ingezonden brief delen we natuurlijk graag op deze site:

Steun aan MVV

Graag reageer ik via deze brief op de ‘foto van de week’ in het katern Horizon d.d. 12 september. De MVV-fans op de foto uitten niet – zoals  De Limburger schrijft - hun frustratie over de wedstrijd maar gaven juist op deze manier blijk van steun aan hun club. Door de coronamaatregelen kon een aantal van hen de wedstrijd niet bijwonen en moedigde buiten het stadion hun club op deze manier aan. Voor mij een gevoel van trots op MVV Maastricht, zoals deze supporters dat eerder in de voorbereiding ook al lieten zien via diverse acties. 

Erik Noor

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners