https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846515/NL/reg/hps-shirtricardo.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

Succesvolle eerste editie kleedkamergesprekken

Maandag 12 maart 2018

Afgelopen vrijdag 9 maart jl. hebben in het kader van ons maatschappelijk project ‘Lerend Scoren’ de eerste kleedkamergesprekken plaatsgevonden. Dit is een lesprogramma waarbij kinderen van groep 7 op de basisschool les krijgen met een WOW-factor op een unieke locatie. Er zijn vier pijlers die gebruikt worden tijdens de les:

  • Gezondheid & gezonde voeding
  • Financiële gezondheid
  • Bewegen
  • Pesten & respect

In totaal waren er 32 kinderen en 3 leerkrachten op de eerste editie van de kleedkamergesprekken afgekomen. Zij verzamelden zich rond 17.45 uur bij Stadion de Geusselt om vervolgens gezamenlijk richting Maris Stella te lopen. Aangekomen bij Maris Stella werd een korte introductie gehouden waarbij Guy Bannier (MVV Maastricht) en Kim Adriaens (Playing for Success) de kinderen toespraken. 

Voor de activiteiten werden de kinderen verdeeld in drie groepen waarbij aan de hand van de bovengenoemde pijlers de activiteiten werden uitgevoerd. De activiteiten bestonden zowel uit sportieve als cognitieve spellen en dankzij een roulatiesysteem nam ieder kind deel aan elke activiteit. Na een korte pauze onder het genot van een stukje fruit en water vond de laatste activiteit 'Pesten & respect' plaats. Deze activiteit werd gezamenlijk met alle kinderen gehouden en hier werden o.a. de gedragsregels van MVV Maastricht duidelijk gemaakt en besproken met de kinderen.

Na deze activiteiten trokken de kinderen naar Stadion de Geusselt voor de wedstrijd MVV Maastricht – Jong FC Utrecht waar ze de erehaag vormden voor de spelers. Dankzij de 3-1 overwinning voor MVV Maastricht eindigde de eerste editie van de kleedkamergesprekken succesvol.

Wij willen zowel de kinderen als de leerkrachten ontzettend bedanken voor de manier waarop de eerste editie van de kleedkamergesprekken is verlopen. Daarnaast willen we ook Playing for Success nog bedanken voor de mede-organisatie en de begeleiding rondom deze dag.