https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846515/NL/reg/hps-shirtricardo.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

Stichting MVV wordt MVV Maastricht BV

Vrijdag 29 juni 2018

Het Bestuur van de Stichting MVV is naar aanleiding van besprekingen met diverse deskundigen, waaronder de KNVB en juristen, tot de conclusie gekomen dat de rechtsvorm Besloten Vennootschap (BV) beter past bij een modern voetbalbedrijf dan de rechtsvorm Stichting.

De huidige juridische structuur van MVV Maastricht als betaald voetbalorganisatie dateert uit 2010. In de navolgende jaren is er in wetgeving ten aanzien van rechtspersonen veel veranderd. De stichtingsvorm is daardoor feitelijk niet de ideale vorm om bedrijfsmatige activiteiten in te organiseren.

Dat is de reden dat vrijwel alle BVO’s in Nederland inmiddels in een BV vorm zijn omgezet, zo leert een inventarisatie.

Het bestuur heeft besloten deze adviezen strikt op te volgen. Concreet betekent dit dus het voornemen tot de omzetting van Stichting MVV Maastricht in MVV Maastricht BV.

Daarmee gaan alle rechten en plichten automatisch van de ene naar de andere rechtspersoon over. Voor zakenpartners van MVV Maastricht wijzigt er daardoor in praktische zin niets.

Zodra alle formaliteiten, zoals goedkeuring door de KNVB en de rechtbank zijn afgerond, zal MVV vanaf het nieuwe seizoen dus zakelijk naar buiten treden onder de naam MVV Maastricht BV. In communicatie uitingen over de club zal echter ‘gewoon’ de naam MVV Maastricht worden gevoerd.