https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846515/NL/reg/hps-shirtricardo.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

Stefan O’Connor op huurbasis van Arsenal naar MVV Maastricht

Vrijdag 05 augustus 2016

Centrale verdediger Stefan O’Connor wordt door MVV Maastricht voor één seizoen gehuurd van Premier League Club Arsenal. De 19-jarige O’Connor overtuigde de technische staf van MVV Maastricht tijdens zijn proefperiode.
 

De in Croydon geboren Engelsman speelde in de jeugdopleiding van Crystal Palace, die hij op dertienjarige leeftijd verruilde voor die van Arsenal. Nadat hij hiervoor met het beloftenelftal in de UEFA Youth League speelde, tekende hij eind 2014 zijn eerste profcontract. Op 9 december 2014 debuteerde O'Connor in het eerste elftal van Arsenal, in een Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray. Trainer Arsène Wenger liet de op dat moment 17-jarige O'Connor na 77 minuten invallen voor Debuchy.

Trainer Ron Elsen kan vrijdagavond tegen Helmond Sport nog geen gebruik maken van de lange verdediger. O’Connor is namelijk nog niet speelgerechtigd verklaard voor de eerste competitiewedstrijd. 

Trainer Ron Elsen over de Engelsman: “Met zijn imposante gestalte is Stefan een kopsterke centrale verdediger. En ondanks zijn lengte en fysiek, beschikt hij over een geweldig atletisch vermogen. Stefan laat met zijn 19-jaar al zien dat hij niet voor niks bij Crystal Palace en Arsenal in beeld is gekomen. Op zijn leeftijd trainen met jongens als Ramsey, Sanogo en Podolski is natuurlijk een unieke en zeer waardevolle ervaring, net als zijn Champions League-debuut. Stefan moet zijn potentie verder gaan ontwikkelen bij MVV en de concurrentie aangaan om nóg beter te worden. Een logische stap als je van de beloften van Arsenal naar MVV 1 gaat.”