https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846515/NL/reg/hps-shirtricardo.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

Standard Luik-talent Dimitri Lavalée op huurbasis vastgelegd

Vrijdag 13 juli 2018

De 21-jarige verdediger Dimitri Lavalée, die gistermorgen voor het eerst op het trainingsveld in Stadion de Geusselt te bewonderen was, is op huurbasis vastgelegd door MVV Maastricht. De 1,87 meter lange Lavalée staat nog onder contract bij het Belgische Standard Luik, maar de club verhuurt hem voor één seizoen aan de Maastrichtenaren.

Lavalée zal naar alle waarschijnlijk zijn opwachting voor de rood-witten al maken in de oefenwedstrijd tegen SG Wattenscheid 09 (vrijdag 13 juli, 19.30 uur in Stadion de Geusselt).

Trainer Ron Elsen over het aantrekken van Lavalée: “Met Dimitri hebben we een linkspoot in huis, die in de verdediging zowel als centrale verdediger als op de backpositie kan spelen. Met zijn lengte en kopkracht is hij in staat luchtduels te winnen, daar waar het erom gaat. Lavalée komt uit een gedegen Standard-opleiding. We hebben afgelopen seizoen met bijvoorbeeld Samy Mmaee en Christophe Janssens gezien dat jongens met een dergelijke achtergrond en vanuit een opleiding bij een Belgische topclub, ons team een extra impuls kunnen geven op basis van specifieke kwaliteiten. Voor Dimitri betekent de overgang naar MVV Maastricht een stap vanuit een talentvol elftal én een talentvolle competitie naar een competitief elftal in een competitie waar er grote belangen op het spel staan.”