13 augustus
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo De Graafschap

De Graafschap

Samenwerking MVV en Universiteit Maastricht

voetbal

Samenwerking MVV en Universiteit Maastricht

Donderdag 03 juni 2021

De MVV Maastricht Academy en de Universiteit Maastricht gaan met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2021-2022 samenwerken op het gebied van bewegen, slaap, voeding en motorische vaardigheden van de jongste voetbaltalenten. Er zal bij de MVV Academy gestart worden met deze  samenwerking bij de teams van U11, U12 en U13.

Namens de Universiteit Maastricht zal prof. dr. Stef Kremers, hoogleraar Gezondheidsbevordering, het initiatief ondersteunen. De doelstelling van het project is om een gezonde basis te leggen voor betere sportieve prestaties in de toekomst. In het project zullen naast de spelers en de staf ook de ouders betrokken worden. Zo zullen de jonge talenten onder meer aan het begin van het nieuwe voetbalseizoen een dagboek bij gaan houden en worden de motorische vaardigheden getest. De trainers zullen in hun scholing worden geïnstrueerd hoe zij de voetbaltalenten hierin het beste kunnen ondersteunen. De ouders krijgen een thema-avond aangeboden om zo bewustwording en kennisoverdracht te stimuleren.

Het wordt een project voor de lange termijn omdat effecten dan pas echt duidelijk worden. In eerste instantie gaat het om bewustwording van allen die bij de Academy betrokken zijn.

De bedoeling is dat MVV Maastricht en de Universiteit in de toekomst op meerdere gebieden gaan samenwerken.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners