13 augustus
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo De Graafschap

De Graafschap

Ronny Van Geneugden technisch manager MVV Maastricht

voetbal

Ronny Van Geneugden technisch manager MVV Maastricht

Vrijdag 18 juni 2021

Ronny Van Geneugden is de komende twee voetbalseizoenen de nieuwe technisch manager van MVV Maastricht. Van Geneugden heeft een schat aan ervaring in de voetbalwereld. Zo was hij in het verleden onder meer voetballer, (assistent)trainer, opleider, coach nationaal elftal en technisch directeur.

“Een mooie uitdaging bij een mooie club”, zegt de 52-jarige in Hasselt geboren Van Geneugden over zijn komst naar MVV. “Ik woon weliswaar in Genk maar minimaal één tot twee keer per maand ben ik, samen met mijn echtgenote, in Maastricht te vinden. Lekker relaxen, wandelen, terrasje pakken, genieten van de sfeervolle mooie stad. Ik ben van kinds af aan opgegroeid met de stad Maastricht. Hierdoor kwam ik vroeg in De Geusselt en heb zodoende mijn leven lang altijd al een flinke dosis sympathie voor MVV.”

Hij heeft niet lang hoeven denken om voor MVV aan de slag te gaan: “De nieuwe wind bij de club spreekt mij zeer aan. Ook het enthousiasme van Erik Noor greep mij direct, stappen willen zetten, een stabielere club van MVV maken. Een duidelijke visie met extra aandacht voor de jeugd in de MVV Academy en het doorselecteren van de O21 naar het eerste team.”

Van Geneugden startte zijn loopbaan als voetballer bij THOR Waterschei, dat in 1988 samen met FC Winterslag in de fusieclub KRC Genk opging. Daarna verhuisde hij naar RKC om vervolgens bij Antwerp FC aan de slag te gaan. Aansluitend zette de Genkenaar zijn carrière voort bij Lommel SK, Germinal Ekeren, KSC Lokeren en Geel. In 2002 stopte hij als actieve speler en ging als coach aan de slag.

Hij begon zijn trainersloopbaan bij Excelsior Veldwezelt om aan het einde van het seizoen naar KRC Genk over te stappen, waar hij trainer van de beloften en Technisch coördinator van de Jeugdopleiding werd. Toen in februari 2008 hoofdcoach Hugo Broos moest vertrekken, werd Van Geneugden tot het einde van het seizoen zijn vervanger en werd met Genk tiende. Ook het volgende seizoen bleef hij bij Genk hoofdtrainer, bracht de club in de loop van het seizoen naar een vierde plek en haalde de halve finale van de beker. Assistent Pierre Denier nam vervolgens zijn taken over en uiteindelijk werd Genk bekerwinnaar. Van Geneugden zette zijn loopbaan voort bij Oud-Heverlee Leuven en prompt haalde hij de titel binnen waardoor de club promoveerde naar de Eerste Klasse, een unicum in Leuven want sinds 1949 had geen enkele ploeg uit Leuven Eerste Klasse gespeeld. Uiteindelijk zou Van Geneugden bijna vier jaar in Leuven blijven.

In het seizoen 2014/15 werd Van Geneugden hoofdtrainer bij Waasland-Beveren om vervolgens bij het Cypriotische Enosis Neon Paralimni de leiding te nemen. In 2017 ging hij in opdracht van de FIFA aan de slag in en voor het Afrikaanse land Malawi. Coaching, begeleiding, manier van voetballen waren zijn taken om de trainers en voetballers van de lokale competitie en van alle leeftijdscategorieën van het nationale team aldaar bij te brengen. April 2019 was zijn klus geklaard en namen de trainers en coaches in Malawi het werk van de Genkenaar over. Nadien ging hij als technisch directeur bij Lommel aan de slag. Door de overname van de City Group (Manchester City) eindigde daar vorig jaar zijn werk.

“Een man die de streek door en door kent, een prima netwerk heeft”, zegt algemeen directeur Erik Noor die verheugd is met de komst van Ronny van Geneugden. “Hij is zeer ervaren als trainer en technisch man. Altijd gericht op jeugd en ontwikkeling. Een teamplayer die prima bij MVV past.”

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners