20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

Reacties MVV - GAE

voetbal

Reacties MVV - GAE

Maandag 17 februari 2020

Enes Mahmutovic 

“Deze 3-0 zege op Go Ahead Eagles geeft de ploeg een geweldig gevoel.” Dat zei verdediger Enes Mahmutovic na afloop van de wedstrijd in de catacomben van De Geusselt. Mahmutovic speelde een solide partij en had volledige controle. “Ja het ging lekker vandaag. Ik probeer altijd de lijnen achterin uit te zetten. En als team hebben we goed druk gezet en hard gewerkt”. De Luxemburger was enkele malen dichtbij een doelpunt. “Ik dacht, vandaag gaat het gebeuren. Mijn eerste doelpunt voor MVV. Zeker die eerste kopbal die van de lijn gehaald was, was balen. Zelfs in de slotfase dacht ik dat ik zou gaan scoren maar helaas. Belangrijker is ook dat we de drie punten gepakt hebben. Ook mooi is dat we de nul gehouden hebben.”

Jack de Gier

De trainer van de tegenpartij, Jack de Gier, vatte de wedstrijd kort en bondig samen. “Het was voor ons in Maastricht een erg lange wedstrijd. We speelden een kansarme wedstrijd, zeg maar kansloze wedstrijd.”

Nigel Bertrams

In de slotfase, bij een 2-0 voorsprong, had doelman Nigel Bertrams de mogelijkheid zijn kunsten te tonen. Van de 82etot 85e minuut verrichtte hij drie meer dan fraaie reddingen. “Mooi dat ik voor mijn team op dat moment belangrijk kan zijn. Wordt het 2-1 dan weet je het maar nooit. Maar goed, daar train je de hele week voor. En je weet, al heb je de hele wedstrijd niets te doen: ik moet er staan als het nodig is.”

Luc Mares

Tweevoudig doelpuntenmaker Luc Mares stond te glunderen na afloop. “Goh, ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst in een wedstrijd twee keer heb gescoord. Bij de eerste goal dacht ik, die bal moet hoog in de goal omdat tot vier keer toe in die scrimmage het ons niet lukte om te scoren. En jawel, hoog in het doel moest ie! En bij de tweede goal stond ik goed nadat Thijmen Goppel de paal raakte. Het is mooi te zien dat ons harde werken beloond wordt. Zeker thuis. Nu ook nog in de uit-duels. We worden ‘uit’ niet weggespeeld. We verliezen vaak met pech met een doelpuntje verschil. Je ziet dat we als team flinke progressie hebben doorgemaakt.”

Fuat Usta

Zijn trainer Fuat Usta vindt dat ook. “Uit in Deventer verloren we vrij kansloos en nu hebben we de Eagles geen moment in de wedstrijd laten komen. Er werd hard gewerkt, van de eerste tot de laatste minuut. Het elftal stond goed. Verdedigend geef je weinig weg en weten we de nul te houden. Aan de andere kant gaan ballen die er eerst net niet in gingen nu wel voor ons in. Vergeet niet dat je negen nieuwe jongens vanaf de zomer 2019 moet inpassen. Dat gaan niet zo maar, dat heeft tijd nodig. Je ziet dat het steeds vaker lukt. Kortom: de complimenten voor de jongens.” 

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners