Reactie op nieuwe supportersaanpak en derby MVV-Roda JC

voetbal

Reactie op nieuwe supportersaanpak en derby MVV-Roda JC

Dinsdag 03 september 2019

De zogeheten vierhoek van politie, openbaar ministerie, gemeente en bvo MVV Maastricht heeft de derby MVV-Roda JC geëvalueerd. Hoofdmoot van die evaluatie was de nieuwe supportersaanpak die van start ging bij deze wedstrijd. De vier partijen zetten vanaf dit seizoen in op normalisatie en op een duurzame relatie tussen de vier partijen en de supporters. Eerste voorbeeld daarvan was de zogeheten preparty van MVV-fans voorafgaand aan de wedstrijd. Alle partijen zijn lovend over het verloop van dat evenement. Ook de supporters toonden zich complimenteus over de samenwerking met politie en gemeente. Voor de vierhoek een eerste stap binnen de nieuwe werkwijze en de normalisatie. Er zijn goede onderlinge contacten opgedaan die hoop bieden voor de toekomst.

In het stadion was verreweg het grootste deel van de wedstrijd sprake van een op veiligheidsgebied normale derby. Helaas moest de scheidsrechter de wedstrijd even voor rust tijdelijk stilleggen omdat er bekers bier in de richting van Roda-speler Croux werden gegooid. MVV Maastricht neemt, als verantwoordelijke voor de veiligheid in het stadion, afstand van dit gedrag dat niet thuishoort in een voetbalstadion. Via camerabeelden zijn inmiddels enkele personen geïdentificeerd. Zij zullen passende straffen krijgen. Na de wedstrijd was het nog even onrustig omdat een aantal MVV-fans de vertrekkende supporters van Roda JC provoceerde en bevelen van de politie niet opvolgde. Kort en snel ingrijpen van de ME smoorde dit in de kiem.

Dat er toch sprake was van enkele kleine incidenten betreurt de vierhoek. Verbetering is en blijft nodig, maar aan de andere kant is er optimisme dat in de samenwerking een basis is gelegd om op verder te bouwen op weg naar toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal. 
 

Misschien ook interessant

Sterrendragers