27 september
20:00
logo jong Ajax

Jong Ajax

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Oppermachtig MVV laat Telstar kansloos

voetbal

Oppermachtig MVV laat Telstar kansloos

Maandag 06 september 2021

Max Verstappen? Us MVV! De supporters die de voorkeur gaven aan Max boven MVV-Telstar kregen ongelijk. Een frivool en sterk MVV speelde Telstar van de mat: 3-0. Max zegevierde ook in Zandvoort, waardoor het een hele mooie sportzondag werd.

Een beetje spierpijn zou hij vast wel krijgen, lachte Roland Alberg na de wedstrijd. De ervaren Alberg is nog maar net in Maastricht en mist nog wedstrijdritme, maar stond gisteren wel aan de basis van de 3-0 zege op het zwakke Telstar. Na tien minuten viel de nummer 10 in voor de geblesseerde Mitchel Keulen. Leroy Labylle verhuisde naar de backpositie, Alberg werd de draaischijf op het middenveld. Een middenveld dat ijzersterk voor de dag kwam: ook Marko Kleinen en Nicky Souren speelden een sterke pot. Maar Alberg toonde zich beslissend: na 13 minuten speelde hij Mart Remans vrij, die na een soepele kapbeweging doelman Doornbusch kansloos liet. Een kleine tien minuten later was datzelfde tandem opnieuw succesvol. Alberg verlengde een uitverdedigde bal soepel naar Remans die meters kon opstomen. Zijn harde schot was houdbaar, maar doelman Doornbusch vergrabbelde zich. Een enorme weelde voor MVV dat fris van de lever speelde, en uitstekend wist om te gaan met het 5-3-2 systeem van oud-MVV-coach Andries Jonker. De ploeg van Klaas Wels combineerde soepel, wat ook leidde tot de 3-0. Een een-tweetje tussen weer Alberg en Souren werd door laatstgenoemde fraai doorgestoken op Sven Blummel. De captain bleef koel.

Een 3-0 ruststand leidde tot Zomercarnaval in de Geusselt. Na de thee zakte MVV in en probeerde de ploeg, mede door de verzengende hitte op het kunstgras, te controleren. Dat lukte, want Telstar kwam niet tot kansen. Niet voor niets gaf oefenmeester Wels na afloop een groot compliment aan zijn verdediging, die zich uitstekend herstelde van de zeperd in Volendam. Mitchy Ntelo had na een schitterende aanval via Alberg en Blummel de 4-0 op de schoen, maar het Luikse vizier stond niet op scherp. Clint Essers mocht nog debuteren, maar aan de stand veranderde niets meer. Het bleef 3-0, wat Alberg zeer tevreden stemde. Hij ziet een mooi huwelijk tussen hem en MVV: “Zeker met deze fans, heel veel respect daarvoor.”

MVV-Telstar 3-0 (3-0)

13. Mart Remans 1-0, 22. Mart Remans 2-0, 39. Sven Blummel 3-0.

Opstelling MVV Maastricht: Thijmen Nijhuis, Rico Zeegers (80. Clint Essers), Allan Delferrière, Matteo Waem, Mitchel Keulen (10. Roland Alberg); Marko Kleinen (80. Tim Zeegers), Nicky Souren (60. Lucas Kalala); Sven Blummel, Mitchy Ntelo en Mart Remans (80. Adam Mami)

De twee doelpuntenmakers tegen Telstar vieren samen hun succes: Mart Remans en Sven Blummel.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners