https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846515/NL/reg/hps-shirtricardo.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

Nieuwe poging: derby Fortuna - MVV (ma. 5 maart)

Maandag 05 maart 2018

Een nieuwe poging: maandag 5 maart reist MVV Maastricht af naar Sittard voor dé derby van het Zuiden. De derby, die vrijdag 2 maart jl. werd afgelast vanwege veldcondities en weersomstandigheden. Maandagavond gaat ie dan tóch plaatsvinden!

Na de afgelasting van vrijdag, welke tijdig bekend werd, heeft een deel van de selectie vrijdagavond een onderlinge mix-wedstrijd afgewerkt met de A-jeugd. Zaterdag trainde vervolgens het andere gedeelte van de selectie en zondagmorgen stond de gehele groep fris en fruitig op het trainingsveld. Ondanks de omstandigheden een scherpe voorbereiding op het treffen met de Noorderburen, 30 kilometer verderop. Qua samenstelling van de selectie is er in het weekend weinig veranderd. Ricardo Ippel en Marvin Ogunjimi hebben extra kunnen trainen, maar zullen maandagavond nog niet bij de wedstrijdselectie zitten. Voor de andere nieuws'facts' maken we dan ook graag gebruik van de voorbeschouwing die we eerder maakten op deze wedstrijd:

De Sterrendragers uit Maastricht hebben de laatste drie ontmoetingen (Cambuur 0-2, NEC 4-1, Almere 3-0) met prima verzorgd voetbal weten te winnen en de weg omhoog weer weten te vinden. Er wordt niet alleen veelvuldig gescoord – 9 doelpunten in 3 wedstrijden – ook de defensie staat stabiel. Immers in de laatste 317 speelminuten kreeg MVV slechts één tegendoelpunt te verwerken. “Ik ben niet zo van de statistieken”, zegt Elsen aan de vooravond van de Limburgse derby in de Jupiler League. “Derby’s zijn op zichzelf staande wedstrijden waarbij de stand op de ranglijst niets zegt en ook wedstrijden uit het verleden niet meer tellen.” Dat het bijzondere wedstrijden zijn bewijst het verleden wél. Sinds 2011 heeft MVV in Sittard niet meer verloren. Er werd in totaal vijf keer gewonnen door de Maastrichtenaren en één keer gelijk gespeeld.  Omgedraaid is ook het geval. Fortuna verloor sinds 2011 niet meer in de Geusselt (drie maal gelijkspel en drie keer een zege). De grootste uitslag in de laatste 10 jaar werd genoteerd op 14 maart 2008. Toen won MVV in Sittard met 0-7.

Fortuna Sittard maakt een bewogen seizoen mee. Tot aan de winterstop verliep alles op rolletjes in Sittard en was men zelfs koploper van de Jupiler League. Na de winterstop kende men perikelen rondom trainer Sunday Oliseh en liep het plotseling in de wedstrijden ook stroever. In de laatste zeven wedstrijden werd één keer gewonnen, vier keer verloren en werden twee keer de punten gedeeld. De puntendelingen waren in de laatste wedstrijden thuis tegen het sterke Telstar (1-1) en, knap, uit bij koploper NEC (1-1). Fortuna lijkt dus op de weg terug.

Er staat maandag voor beide ploegen veel op het spel. Fortuna – op (inmiddels) zeven punten van directe concurrent NEC - kan zich niet nóg meer puntenverlies permitteren in jacht op een plek in de Eredivisie. Ook MVV wil de volle winst halen en de goede serie van de laatste weken voortzetten met het oog op de Play-Offs. Het zal een bewogen avond worden voor beide ploegen.

Scheidsrechter maandag in Sittard is de heer Higler. De wedstrijd begint om 20.00 uur.