26 april
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

NEC vrijdag tegenstander in De Geusselt.

voetbal

NEC vrijdag tegenstander in De Geusselt.

Donderdag 16 januari 2020

Met een waslijst van afwezigen domineerde MVV afgelopen zondag grote delen van de wedstrijd in het Kerkraadse Roda JC-stadion. De beloning bleef, in een ontmoeting waar de Maastrichtenaren fris en fruitig speelden en in een groot deel van de wedstrijd hun wil aan de tegenstander oplegden, door twee persoonlijke fouten uit. In blessuretijd verdampte binnen een minuut een 2-0 voorsprong en eindigde het duel, net als vorig seizoen, in 2-2. Het vertoonde spel moet de staf en spelersgroep echter vertrouwen geven in het verloop van de rest van de tweede seizoenshelft. Te beginnen vrijdagavond in eigen De Geusselt-stadion tegen NEC Nijmegen. Aanvang 20.00 uur.

Shermar Martina, Nino Everaers en Marco Kleinen zijn zeker niet van de partij. Luc Mares verstapte zich deze week op de training, liep daar een enkelblessure bij op waardoor zijn inzet vrijdagavond nog niet vaststaat. Ook achter drie andere spelers staat nog een vraagteken. Usta: “We hebben nog tot vrijdagavond de tijd om te kijken wie er wel fit genoeg is. En anders vangen andere jongens het op. Dat is afgelopen zondag tegen Roda JC ook gebeurd.”

De coach kijkt nog even terug op de derby: “Roda JC had slechts 1 kans en die redde onze doelman fraai. We stonden de hele wedstrijd goed, ik ben dan ook tevreden maar wel teleurgesteld in het resultaat omdat wij twee presentjes weggeven. Maar vrijdag wacht alweer NEC. Daar moeten we ons voor wapenen. Een ploeg met snelle aanvallers, veel scorend vermogen in de ploeg.” 

Het eerdere duel dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie werd een prooi voor NEC, dat toen met 2-0 te sterk was voor de sterrendragers. Op 3 mei 2019 verlieten beide partijen met een 1-1 gelijkspel de Geusselt. NEC-MVV 0-1 (14 december 2018), MVV-NEC 4-1 (16 februari 208) en NEC-MVV 4-1 (29 september 2017) zijn verder de jongste onderlinge resultaten. Te zien is dus dat de cijfers van de laatste jaren in evenwicht zijn.

NEC won voor de winterstop de laatste uitwedstrijd bij Eindhoven met 4-1. Afgelopen weekeinde was de Nijmeegse ploeg nipt te sterk voor FC Den Bosch. De winnende treffer kwam in eigen stadion voor rekening van oud-MVV’er Okita. Overigens: dezelfde Okita tekende eind oktober 2019 in de 78e en 92e minuut ook al voor beide treffers tegen zijn oude club. MVV heeft overigens al sinds eind september niet meer verloren in De Geusselt. Toen was de nummer 2 van de competitie, Jong Ajax, met 4-1 te sterk.

Scheidsrechter in het duel tussen MVV en Nijmegen Eendracht Combinatie is Edwin van de Graaf.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners