Nabeschouwing Jong AZ - MVV Maastricht

voetbal

Maandag 11 november 2019

Nabeschouwing Jong AZ – MVV Maastricht

In de voorbeschouwing werd al aangegeven dat Jong AZ een goed voetballend team is. De jeugdopleiding van AZ, die inmiddels beschouwd wordt als een van de beste in Nederland, heeft ook dit seizoen weer enkele goede spelers afgeleverd. Over de gehele wedstrijd genomen speelde Jong AZ iets makkelijker dan MVV Maastricht.

Toch was het MVV Maastricht dat na enkele minuten de eerste kans op een openingstreffer kreeg. Oog in oog met de doelman van Jong AZ, wist Joeri Schroijen niet te scoren. Enkele minuten later was het wel raak aan de andere kant. Uit een hoekschop wist Jong AZ de bal bij de eerste paal binnen te koppen via Felix Correia.  Hierna ging de wedstrijd gelijk op en wist aanvoerder Anthony van den Hurk met een snoeiharde knal met zijn linkerbeen te scoren 1-1. Helaas was Anthony daarna betrokken bij de strafschop voor Jong AZ die werd benut door Des Kunst 2-1. Dit gebeurde 2 minuten voor de rust, een slechter moment was niet denkbaar. Een onnodige overtreding waarbij Anthony zich zelf ook nog blesseerde.  Hij werd bij aanvang van de tweede helft vervangen door Gavin Vlijter.

MVV Maastricht begon goed na de rust. In de 50ste minuut wist Joshua Holtby de gelijkmaker binnen te schieten. Een geplaatste vrije trap betekende de 2-2. Het spel werd hierna iets opener waarbij Jong AZ de ploeg was die makkelijker combineerde. Maar de grootste kans op een treffer kreeg Gavin Vlijter die na een steekpas van Koen Kostons alleen op de doelman afging. De AZ-keeper pareerde zijn doelpoging. En zoals zo vaak in het voetbal: als je de kansen mist dan valt die op een gegeven moment aan de andere kant. In de 76ste schoot Richonell Margaret de bal vanaf rand 16-meter wel binnen. De verdediging van MVV Maastricht greep te slap in op dat moment. Na deze nieuwe voorsprong slaagde MVV Maastricht  er niet in om Jong AZ onder druk te zetten en nieuwe kansen af te dwingen.

Na afloop overheerste grote teleurstelling en het besef dat de nederlaag overbodig was. Met meer zelfvertrouwen had er zeker meer ingezeten.