https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846515/NL/reg/hps-shirtricardo.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

MVV wint oefenduel van Barendrecht: 2-0

Zaterdag 06 januari 2018

De voorbereidingen voor MVV op de tweede helft van de competitie zijn in volle gang. Sinds woensdag 3 januari zijn de mannen van Ron Elsen - na een korte winterstop - weer aan het trainen. Zo werd ook de enige oefenwedstrijd in aanloop naar de herstart van de competitie - a.s. vrijdag 12 januari tegen Telstar- gespeeld. BVV Barendrecht (Tweede Divisie) heette zaterdag de tegenstander. MVV won in De Geusselt met 2-0.

Drie opmerkelijke spelers in de Maastrichtse basiself: Hawbir Moustafa, Luc Mares en Christophe Janssens. Voor de MVV-volgers is Moustafa geen onbekende. Hij speelde namelijk al van 2011 tot afgelopen zomer met de Maastrichtse ster op de borst. Hij verhuisde naar KFC Oosterzonen uit het Belgische Westerlo. Omdat de Nederlandse Irakees zijn sportcarrière daar niet kan combineren met zijn maatschappelijke, liet hij deze winter zijn contract in België ontbinden. Daarop sloot hij weer bij MVV aan en is nu op proef bij de Maastrichtenaren. Een tweede opvallende naam in de basiself tegen Barendrecht was dus die van Christophe Janssens. Na ruim drie maanden afwezigheid - wegens een breuk in de voet - nam hij zijn vertrouwde plek op het veld weer in. Een heel nieuw gezicht op het veld was Luc Mares. De uit Rothem afkomstige Mares speelde enkele jaren voor Fortuna Sittard. De verdediger speelde 56 wedstrijden voor het eerste team. Hij is eveneens op proef in Maastricht.

Voor MVV is het zaak om in de tweede helft van de competitie het blessureleed definitief achter zich te laten. Het team werd in de eerste helft zwaar op de proef gesteld met soms zeven afwezigen. Voor Ron Elsen blijft de doelstelling onveranderd: "het halen van de play-offs". 

In het oefenduel tegen BVV Barendrecht startte MVV - zonder de geblesseerden Ippel, Loshaj en Ogunjimi - onwennig. Het duurde even voordat het optisch overwicht op het veld ook in een doelpunt kon worden omgezet. Een foutje in de Barendrecht-defensie werd door Koen Kostons dankbaar benut: 1-0.

Na ruim een halfuur spelen verzuimde Okita er 2-0 van te maken. Hij mocht alleen op doelman Van Splunter af en probeerde de bal over de goalie te stiften, dit mislukte. Een minuut later kon hij zijn fout goedmaken maar strandde weer, in de rebound gaf hij Koen Kostons een niet te missen kans, maar deze deed dit toch door de bal naast te schuiven. In de tegenaanval leek Ramy Salem de gelijkmaker aan te tekenen. Alleen doelman Mikolaj Smylek weigerde hier aan mee te werken. Meer succes had Pieter Nys in de 42e minuut. Na lang de bal rond te schuiven in het strafschopgebied van Barendrecht belandde deze voor de voeten van de aanvoerder. Met een droge knal liet hij vervolgens 2-0 op het scorebord aantekenen.

De tweede helft begon met maar liefst negen wijzigingen in het team van MVV. De mannen uit de eerste helft gingen nog voor de start van de tweede helft op pad om buiten het stadion een uitlooptraining af te werken. In de tweede helft zette MVV de nummer vijf van de Tweede Divisie steeds vroeg op eigen helft vast waardoor deze niet aan opbouwen wist toe te komen. Kansen leverde het MVV echter vooralsnog niet op. De eerste echte mogelijkheid viel zelfs pas in de 66e minuut te noteren. Dean Koolhof leek de bal na een snelle aanval in het lege doel te schuiven. Een Barendrecht-verdediger liep de zacht ingezette bal echter uit het doel. MVV werd in het verloop van de tweede helft ook steeds snel vastgezet waardoor de opbouw moeizaam verliep. Het bleek ook moeilijk kansen te creeren. Pas in de 86e minuut viel kans nummer twee van de tweede helft te noteren, echter Jungschleger had zijn vizier niet scherp staan waardoor zijn schot niet tussen de palen verdween. 

Opstelling MVV 1e helft: Smylek, Janssens, Pereirra, Nys, Kostons, Mares, Shermaine Martina, Okita, Golpek, Moustafa, Houben.

Opstelling MVV 2e helft: Verrips, Ciranni, Shermar Martina, Schroijen, Van Melick, Koolhof, Mmaee, Thuys, Kostons (Houben), Jungschleger en Janssens (Coenen).

De volgende thuiswedstrijd is vrijdag 12 januari. Dan is om 20.00 uur de nummer vier van de Jupiler League - Telstar - de tegenstander.