https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

MVV wil ongeslagen reeks voortzetten in Waalwijk

Donderdag 06 december 2018

In Waalwijk gaat MVV Maastricht vrijdag 7 december op zoek naar de vierde partij op rij zonder nederlaag. En bij voorkeur uiteraard naar drie punten. Na de goede overwinningen tegen Roda JC (18-11) en Jong Ajax (23-11), en het gelijke spel van jl. vrijdag (30-11) tegen Jong AZ, is RKC Waalwijk de tegenstander in het Mandemakers Stadion.

Trainer Ron Elsen was afgelopen week, na het gelijkspel tegen Jong AZ, niet tevreden over het vertoonde spel. Het resultaat (1-1) was het maximaal haalbare die avond. Maar er waren verzachtende omstandigheden aan te wijzen. Het gemis van de geschorste Luc Mares én de geblesseerde Shermar Martina en Marnick Vermijl liet zich in, met name de laatste linie, gelden. Hawbir Moustafa en Shermaine Martina, net terug van blessures en weinig trainingsminuten in de benen, moesten vanaf het begin vol aan de bak. Ook de inbreng van Pieter Nys werd node gemist. Trainer Ron Elsen: “Het team was niet op orde. Teveel vastigheid was weggevallen. Als daarnaast enkele jongens niet hun normale niveau halen, wordt het een moeilijk verhaal en speel je de slechtste wedstrijd van het seizoen. Hebben we die tenminste achter de rug… Want dat hebben we afgelopen week uitvoerig besproken. Dit mag niet meer gebeuren dit seizoen en de jongens onderkennen dat ook. We kunnen veel beter. Een belangrijk leerpunt.”

Vrijdagavond in Waalwijk ziet de wereld er wat dat betreft weer wat rooskleuriger uit voor de technische staf. Luc Mares keert terug na zijn schorsing, al is zijn inzetbaarheid  wel nog enigszins een vraagteken. Mares kreeg deze week tijdens de training een ‘paardenkusje’ en kampt nog steeds met de pijnlijke gevolgen daarvan. Marnick Vermijl keert terug bij de selectie na de blessure die hij opliep in het duel tegen Jong Ajax. Voor Hawbir Moustafa en Shermaine Martina geldt, dat ze de gehele week volop mee hebben kunnen trainen. Pieter Nys en Shermar Martina kunnen helaas nog niet aansluiten bij de selectie. Het herstel van Shermar verloopt volgens schema. Bij Pieter is het aankijken. Hij kreeg afgelopen weke een spuit en moet kijken of die aanslaat. Is dat niet het geval, dan zal er wellicht een operatie moeten volgen.

RKC Waalwijk mag dit seizoen gerust ‘wisselvallig’ genoemd worden. De ploeg van trainer Fred Grim liet hoogvliegers N.E.C. en FC Den Bosch in hun hem staan én won in beker van NAC Breda én PSV. Daarentegen verloor het afgelopen week nog van een concurrent in de onderste regionen: FC Dordrecht (2-0). De geel-blauwen nemen dan ook een 16e plek in op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie met 17 punten uit 16 gespeelde wedstrijden. De ploeg uit Waalwijk wil koste wat het kost de Play-Offs halen. Dan zal er echter tegen directe concurrentie voor die eindstrijd gewonnen moeten worden. MVV Maastricht is gewaarschuwd.

De wedstrijd in Waalwijk staat onder leiding van scheidsrechter Gerrets. Hij fluit om 20.00 uur voor het beginsignaal.