https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

MVV wil goede reeks tegen stug Top Oss voortzetten

Donderdag 07 februari 2019

Dat het in de Keuken Kampioen Divisie razend spannend is bewijst de huidige stand. Tussen de nummer zeven (Top Oss) en de nummer 15 (NEC) zitten slechts vijf punten. MVV Maastricht bevindt zich op plek twaalf met een achterstand van twee punten op Top Oss. En laat net die club vrijdagavond 8 februari in Noord-Brabant de tegenstander zijn.

MVV kan tegen Top Oss beschikken over een vrijwel fitte selectie. Alleen Hawbir Moustafa ontbreekt wegens een blessure. Tuur Houben is nog een vraagteken. Wel keert Ricardo Ippel na een wekenlange blessure terug bij de wedstrijdselectie en is de jongste aankoop Jordy Croux speelgerechtigd. “Concurrentie in de selectie neemt toe. Dat is goed. Dat moet ook op dit niveau”, zegt trainer Ron Elsen. Of Jordy Croux in de basis start weet Elsen nog niet. “Duidelijk is dat hij frisheid en verrassing in zijn spel heeft. Hij geeft de groep een stevige impuls en brengt Eredivisie-ervaring mee.”

Eerder dit seizoen wist Top Oss in De Geusselt met 2-0 te winnen. Een fortuinlijke zege tijdens de seizoensouverture waarbij de ploeg uit Oss counterend de punten in de wacht wist te slepen. Top Oss stond verrassend lange tijd hoog op de ranglijst maar is in het nieuwe jaar nog niet succesvol geweest. Drie nederlagen en een gelijkspel is de magere oogst van 2019. Afgelopen maandag verloor de ploeg van de Maastrichtse middenvelder Bryan Smeets in Brabantse dienst met 3-1 in Eindhoven van Jong PSV.

MVV is de laatste weken wel goed bezig. Van de laatste drie wedstrijden werden er twee gewonnen en speelde de rood-witten tegen Jong PSV – met tien man – gelijk. Ook heel verheugend: er werd in die drie wedstrijden zeven keer gescoord terwijl doelman Luuk Koopmans – geboren en getogen in Oss en tot de zomer van 2015 spelend voor Top Oss  – slechts twee tegentreffers hoefde te incasseren. En één van die tegentreffers kwam ook nog uit een makkelijk gegeven strafschop.

De jongste historie tussen MVV en Top Oss laat zien dat in de laatste onderlinge drie duels, MVV slechts 1 punt wist te behalen. Kijken we naar de laatste acht duels tussen beide clubs dan waren er vijf zeges voor MVV. Maar zoals voor veel zaken in het leven: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. En dat is zeker op het voetbalspel van toepassing. “ Top Oss is een stugge, moeilijk te bespelen tegenstander. Spelen altijd vanuit een stevige defensie en worden niet zenuwachtig als de tegenstander lange tijd de bal heeft. Voor ons als MVV de uitdaging om balbezit te vertalen in kansen en doelpunten.”

De scheidsrechter vrijdagavond in Oss is de heer De Cremer uit België. Aanvang van het duel: 20.00 uur.