24 januari
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV wil Cambuur van koppositie afhouden

voetbal

MVV wil Cambuur van koppositie afhouden

Donderdag 10 oktober 2019

MVV Maastricht treedt vrijdag in de Keuken Kampioen Divisie aan tegen het team dat momenteel het beste in vorm is: Cambuur. De mannen van trainer Henk de Jong boekten in de laatste zes wedstrijden immers zes zeges op rij. Hier ligt vrijdag vanaf 20.45 uur (!!!) dan ook een nobele taak voor onze eigen Sterrendragers weggelegd: Cambuur afhouden van de koppositie, want dat is bij een Friese zege namelijk een feit.

Daar waar Cambuur allemaal goede rapportcijfer kan laten zien, waren de resultaten van MVV de laatste vier wedstrijden teleurstellend. Immers werd er vier keer op rij verloren. De Maastrichtenaren gaven daarbij ook nog eens de doelpunten te makkelijk weg en vonden zelf het net te weinig.


Trainer Fuat Usta heeft geen reguliere selectie tot zijn beschikking. Er ontbreken de nodige spelers: Shermar en Shermaine Martina (interlandverplichtingen met Curacao), Urho Nissila (lies), Facundo Bonifazi (enkelblessure), Joeri Schroijen (5e gele kaart),  Natanaël Frenoy (buikklachten), Lars van Meurs (enkelbreuk), Enes Mahmutovic en Pieter Nys. 

In de laatste wedstrijd had MVV de zaken in de eerste fase van de wedstrijd meer dan goed op orde. Tegen Helmond Sport heersten de Maastrichtenaren op het veld. Totdat de scheidsrechter uit het niets Shermar Martina een rode kaart voor zijn neus hield. Dat het ook een overdreven reactie was van de man in het zwart blijkt ook wel uit het feit dat de KNVB de kaart direct geseponeerd heeft. Maar het leed was toen al geschied. MVV verloor in de tweede helft meer en meer de controle op het spel en verliet uiteindelijk met een 3-1 nederlaag het Brabantse veld.


“Tegen Helmond Sport zag je duidelijk onze ingeslagen stijgende lijn. We zagen de beste 25 minuten van het seizoen”, kijkt Fuat Usta nog even terug. “Ik heb dan ook veel vertrouwen in deze groep. De jongens werken hard en goed. Daarbij blijft onze ambitie hetzelfde. En dan is hard werken natuurlijk een vereiste.”
Fuat Usta ziet ondanks de lijst van afwezigen mogelijkheden tegen Cambuur. “Nu krijgen andere jongens kansen. En die kunnen en moeten ze grijpen.”

Henk de Jong wil niet teveel druk op zijn eigen ploeg leggen. “Wij zijn dit seizoen niet titelkandidaat nummer één hoor”, zegt hij dan ook. “Maar ik kan ook niet ontkennen dat het een team is met kwaliteiten en goede karakters. Het voelt gewoon goed.”  Over MVV zegt hij: “Een mooie club die even een moeilijke periode doormaakt. We zullen in Maastricht ons eigen spel spelen en de tegenstander proberen vast te zetten. Als wij fanatiek en met veel inzet en passie spelen, moet het goed komen.”

De wedstrijd in De Geusselt begint vrijdagavond dus niet om 20.00 maar om 20.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Oostrom.

Misschien ook interessant

Sterrendragers