https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846515/NL/reg/hps-shirtricardo.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

MVV wacht in eigen huis op gemotiveerd RKC Waalwijk

Donderdag 14 maart 2019

Na zes wedstrijden zonder nederlaag,  zelfs vijf zeges op rij, volgden een nederlaag in Deventer tegen GA Eagles (2-0) en afgelopen weekeinde een ongelukkig gelijkspel in de laatste minuut van de thuiswedstrijd tegen Almere City (1-1). Tegen RKC Waalwijk wil MVV vrijdagavond 15 maart in eigen huis natuurlijk de goede winnende reeks weer proberen op te pakken. “RKC is echter geen ploeg die zo maar een avondje in Maastricht komt ballen”, waarschuwt MVV-coach Ron Elsen op voorhand. De Waalwijkers staan vier punten achter de Sterrendragers en het is hun er alles aan gelegen om deze  afstand op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie te verkleinen. De verschillen op de ranglijst zijn sowieso minimaal. MVV deelt de zesde plek met buurman Roda JC,  Volendam – zes punten minder – staat dertiende.

MVV zal het tegen de Brabanders zonder de langdurig geblesseerden Pieter Nys en Joshua Holtby moeten doen. Hawbir Moustafa heeft last van zijn kuit en is voor vrijdag nog een vraagteken. Wel nog tegen RKC van de partij maar volgende week niet tegen Roda JC: de tweeling Shermar en Shermaine Martina. Zij zijn geselecteerd voor het nationale team van Curaçao en spelen zaterdag 23 maart de kwalificatiewedstrijd tegen Antigua en Barbuda.

De Maastrichtenaren zullen vrijdagavond een getergde tegenstander treffen. “Ze zijn goed gestart. Hebben de laatste weken wat pech. Maar RKC heeft een verrassend en creatief team. Veel ervaring zit er in het team met een goede, vaak onvoorspelbare voorhoede”, kijkt Ron Elsen vooruit. “Kortom, gewoon een goed team dat ik op een play-offplek zie eindigen.”

Maar ook MVV is van plan straks aan het einde van het seizoen de play-offs te gaan spelen. Elsen “We staan nu op een mooie plek. De weg is nog lang maar we moeten deze plek natuurlijk verdedigen. De teams staan allemaal dicht bij elkaar. Dat maakt de Keuken Kampioen Divisie ook zo spannend.”  De oefenmeester van MVV ziet vooral na de winterstop een stijgende lijn in zijn team. “Het is een veel homogenere groep geworden. Een écht team dat ook nog eens makkelijk het net weet te vinden.”  Maar ook over zijn verdediging is Elsen te spreken. “Kijk eens naar de laatste thuiswedstrijd tegen Almere. In de tweede helft staan we zoals vaker solide te verdedigen. We geven geen kans weg. Dat die gelijkmaker een minuut voor tijd erin vliegt is gewoon pech, dat was immers nog niet eens een echte kans.”

Al met al dus:  één nederlaag, twee gelijke spelen en vijf overwinningen in de laatste acht wedstrijden. Voorwaar een knappe prestatie van MVV. Maar….in het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst. Dat geldt zeker in de voetbalsport. Zeker nu tegenstander RKC in de laatste vier wedstrijden slechts één punt binnen wist te halen en op de ranglijst binnen een maand is gezakt van een goede zevende naar nu een twaalfde plek. En volgens de vaste volger van het Brabants Dagblad was RKC in deze laatste duels ook vier maal de betere ploeg achtervolgd door pech. Na de laatste wedstrijd afgelopen week van RKC (thuisverlies tegen Cambuur) heeft men zich binnen de Brabantse club eens goed de waarheid gezegd en duidelijke doelen voor de komende maanden gesteld. Volgens de Waalwijkers – die dit jaar 35 jaar betaald voetbal spelen - is MVV het eerste doel dat aan de kant gezet moet worden richting een fel begeerde plek in de play-offs.

De wedstrijd in De Geusselt staat vrijdag onder leiding van scheidsrechter Christian Mulder. Aanvang: 20.00 uur.