MVV treft in eigen huis ambitieus Excelsior

voetbal

MVV treft in eigen huis ambitieus Excelsior

Donderdag 17 oktober 2019

MVV Maastrichts ontmoet vrijdag in eigen huis het dit jaar uit de Eredivisie gedegradeerde Excelsior. In de wedstrijd tegen de Rotterdammers kan trainer Fuat Usta geen beroep doen op de geblesseerden Serhat Kot, Facundo Bonifazi en Enes Mahmutovic. Achter Luc Mares staat een groot vraagteken. De verdediger heeft al de hele week last van zijn enkel en trainde maar beperkt. Aanvoerder Anthony van den Hurk verliet donderdag vroegtijdig de training. Ook hij weet nog niet of hij inzetbaar is.

“Er zullen weer enkele gedwongen verschuivingen noodzakelijk zijn”, constateert trainer Fuat Usta dan ook terecht. “Maar tegen Cambuur zagen we dat jongens die nu een kans krijgen, deze ook grijpen. Ook op dat gebied zet de selectie stappen.’  De MVV-coach eist van zijn mannen dezelfde passie als in het duel tegen Cambuur waar ongelukkig 0-0 werd gespeeld. “Tegen een van de beste clubs uit deze competitie speelden we fantastisch. We waren 90 minuten lang de bovenliggende partij. Niet voor niets staat de doelman van Cambuur in het elftal van de week. Dat is te danken aan MVV dat hem dwong om een wereldpartij te keepen. Wij hadden net de pech dat de bal er steeds maar net niet in wilde. Je ziet goed dat we op alle gebieden stappen maken. Daarbij wordt er scherp getraind.” En maximale inzet is volgens Usta tegen Excelsior ook noodzakelijk. “Het is een tegenstander die fysiek sterk is maar ook voetballend goede oplossingen weet te bedenken. Maar hoe dan ook, wij gaan voor de drie punten.”


 


 

Wie Excelsior zegt zal in het geheugen of in de archieven stuiten op de historische eredivisiewedstrijd tussen beide clubs in mei 1976. MVV moest het duel in Rotterdam winnen om niet te degraderen. Liefst 65 bussen en vele honderden auto’s vertrokken vanuit Maastricht richting Zuid-Holland. Het team van toen, getraind door Maastrichtenaar André Maas en bestaande uit spelers als Leo Kerstges, Bram Braam, Johan Dijkstra, Jo Quaden, Toon Nelemans en Jo Bonfrere redde het ondanks de massale en vooral historische steun niet en verloor met 2-0. Voor het eerst in de geschiedenis degradeerde MVV.
 

Anno 2019 liggen de kaarten helemaal anders, is er veel veranderd in het voetballen en treffen beide teams elkaar dus in Keuken Kampioen Divisie. De club uit Rotterdam heeft de laatste 20 jaar een soort haat-liefde-verhouding met de Eredivisie. Immers speelde men in de laatste 2 decennia de helft van de tijd in de eredivisie en de andere helft in de eerste divisie. Excelsior wil dit jaar terug naar de eredivisie en is goed op weg. De club uit Kralingen staat vierde met vier punten achterstand op de koploper. Opvallend is het doelsaldo van Excelsior. Ondanks dat de club vierde staat kreeg de club inmiddels 19 doelpunten tegen, slechts eentje minder dan MVV. Ook opvallend is dat Excelsior pas vier van de 19 punten buitenshuis wist te vergaren. De grootste nederlaag noteerden de Rotterdammers twee weken geleden. In Leeuwarden werd met 4-0 verloren van Cambuur. Of een van de sterkhouders van de club, Luigi Bruins, er vrijdag De Geusselt van de partij is, is nog maar de vraag. Bruins werd woensdag na een woordenwisseling met trainer Ricardo Moniz van de training gestuurd.

De wedstrijd in De Geusselt begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pirard uit België.

Misschien ook interessant

Sterrendragers