20:00

NAC Breda

Effectief en beter Telstar neemt verdiende punten mee uit de Geusselt: 1-2

Zaterdag 14 september 2019

De Maastrichtenaren wisten op deze vrijdag de dertiende september in het duel met Telstar geen moment een echte vuist weten te maken. De gasten uit Velsen vonden zich de hele avond soepel en lieten de mannen van Fuat Usta gedurende bijna de hele wedstrijd achter de feiten aanlopen. Dat de drie punten na een 1-2 uitslag uiteindelijk niet in Maastricht bleven was uiteindelijk logisch en verdiend te noemen.

De wedstrijd kende een slordig en zenuwachtig begin van met name MVV, dat ten opzichte van vorige week in de begin-opstelling drie wijzigingen had aangebracht.  Er werd door de thuisclub veel onnodig balverlies geleden en gaf veel ruimte aan de tegenstander weg. Telstar loerde op kansjes, kwam geregeld in het strafschopgebied van MVV maar grote mogelijkheden kwamen er de eerste 25 minuten niet. Opvallend was dat MVV tot die tijd niet 1 keer in ‘de zestien’ van de Witte Leeuwen, deze avond in trendy zwart, gesignaleerd werd. Op het moment dat MVV de eerste maal echt gevaarlijk werd, stonden er al 26 minuten op de stadionklok: Joeri Schroijen kapte zich op rechts mooi vrij, drong het strafschopgebied binnen maar zijn schot werd geblokkeerd en verdween in het zijnet. Telstar vond zich de hele avond sneller en beter maar wist in de eerste 45 minuten geen echte grote doelkans te creëren. Die grote kans viel wel aan de overzijde te bewonderen. Een hoekschop van Schroijen belandde in de 33e minuut op het hoofd van de geheel vrijstaande Thibaut van Acker. Zijn harde kopbal zeilde echter vanaf zeven meter nipt over de Telstar-lat.

Het tweede hoofdstuk van de wedstrijd leek op die van de eerste. De mannen van trainer Andries Jonker waren vastberadener en balvaster dan de Sterrendragers en profiteerde optimaal van de geboden ruimte tussen de linies. Geen wonder dan ook dat de ploeg uit Velsen op voorsprong kwam. In de 53e minuut zette Telstar een snelle aanval op, die via een voorzet in het vijfmeter gebied van MVV belandde. Daar ontstond een waar foutenfestival en een scrimmage in een. MVV- en Telstar-benen streden om de bal waarbij de grensrechter uiteindelijk zag dat de bal de Maastrichtse doellijn gepasseerd was: 0-1 door Plet.  Na een uur spelen leek Urho Nissila op weg naar Maastrichts succes. Hij penetreerde het Telstar-strafschopgebied en wilde de bal vanaf de achterlijn door de benen van de uitgelopen doelman spelen richting twee geheel vrijstaande MVV’ers. De actie van de Fin strandde echter in schoonheid en op de benen van de keeper. Het leed voor MVV werd in de 66e minuut nog groter. Telstar mocht ongehinderd op de rand van het Maastrichtse strafschopgebied bewegen. De bal belandde vervolgens in de voeten van Kharchouch die met een bekeken rustig schot vanaf 15 meter het leer niet alleen om twee verdedigers maar ook om doelman Deusings heen krulde: 0-2. MVV bleef achter de feiten aanlopen en kon geen druk op de tegenstander zetten. De eerste kans van de tweede helft voor MVV viel dan ook pas in de 84e minuut te bewonderen. De bal viel plots voor de voeten van Joeri Schroijen die hard vanaf 13 meter kon uithalen. De bal spatte echter op de voeten van doelman Swolfs uit elkaar. In de vierde minuut van blessuretijd had Schroijen meer geluk. Een afgeslagen hoekschop kwam voor de voeten van de aanvaller en haalde vernietigend uit: 1-2. Te laat om nog iets aan de nederlaag te doen. Scheidsrechter Bos floot even later voor het eindsignaal.

Trainer Fuat Usta was zichtbaar teleurgesteld. “Een terechte overwinning voor Telstar. De afstemming op elkaar was vandaag gewoon niet goed. Dan valt in de tweede helft via een klutsbal uit het niets plots de 0-1. En dan zijn we het gewoon even kwijt. De onderlinge afstanden worden te groot. Het is gewoon heel simpel, als niet iedereen zijn niveau haalt, dan kom je overal te laat. We gaan de beelden bekijken, analyseren en vervolgens bespreken. We zijn pas zes wedstrijden op weg, we willen stappen maken. Volgende week een nieuwe kans!”

De volgende tegenstander heet FC Den Bosch. Op 20 september wordt er in Noord-Brabant om 20.00 uur afgetrapt. De eerste thuiswedstrijd is dan weer op 27 september. Dan heet Jong Ajax de opponent.

Opstelling MVV: Gilles Deusings, Marnick Vermijl (71. Natanael Frenoy),  Shermar Martina, Luc Mares, Facundo Bonifazi, Urho Nissila (61. Thiemen Gobbel), Thibaut van Acker (61.Pieter Nys), Serhat Kot, Shermaine Martina, Joeri Schroijen, Anthony van den Hurk.
Scheidsrechter: Bos. Gele kaart: Shermaine Martina, Thibaut van Acker, Facundo Bonifazi Serhat Kot (MVV), Gilmour, Mcguane (Telstar). Toeschouwers 3.403