26 april
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV stuit vrijdag op de stugge Witte Leeuwen van Telstar

voetbal

MVV stuit vrijdag op de stugge Witte Leeuwen van Telstar

Donderdag 20 februari 2020

MVV Maastricht is vrijdagavond in het de kader van de Keuken Kampion Divisie in Velsen-IJmuiden te vinden. Dan staat de uitwedstrijd tegen SC Telstar op het programma. Fuat Usta kan in het duel geen beroep doen op Koen Kostons (hij verstapte zich maandag tijdens de training en heeft een kneuzing) en Facundo Bonifazi (enkelblessure).

MVV heeft iets goed te maken tegen Telstar. De club van oud-MVV-trainer Andries Jonker trof aan het begin van het seizoen op een MVV dat net negen nieuwe spelers aan het inpassen was. Het duel tegen de club uit Velsen was het slechtste duel deze jaargang. MVV verloor zeer terecht met 2-1, waarbij de Maastrichtenaren pas ver in blessuretijd wisten te scoren.  “Een dramatische wedstrijd was dit begin september vorig jaar”, zegt trainer Fuat Usta. “We hebben iets recht te zetten. De ploeg heeft progressie gemaakt. Het zou mooi zijn om het goede 3-0 resultaat tegen de nummer vijf – GA Eagles – nu een vervolg te geven.” 

Telstar heeft in 2020 enkele opmerkelijke uitslagen neergezet. Zo werd twee weken geleden in de laatste thuiswedstrijd met liefst 7-1 verloren van NEC. Afgelopen weekeinde bleef Telstar in Volendam knap met 1-1 overeind. Wie we niet gaan zien op het veld is Tuur Houben. De MVV’er verkaste begin dit seizoen van De Geusselt naar Telstar maar kwam door blessures maar drie keer in actie. Wellicht wel aan de aftrap zal de ervaren doelman Piet Veldhuizen (33)  staan. De oud-Vitesse-doelman en voormalig international (1x) tekende vorige week een contract bij De Witte Leeuwen.

Telstar bezet momenteel plek elf met in totaal 37 punten. Er werd dit seizoen tien maal gewonnen, negen keer verloren en kwam men in zeven duels een remise overeen. De ploeg scoorde 42 keer (MVV 34 maal) en kreeg 45 tegentreffers te verwerken. Ook MVV moest 45 keer de gang naar het net maken. “We krijgen een stugge tegenstander. Ze hanteren een vervelend systeem”, blikt Usta alvast vooruit. “Een ploeg die fysiek sterke spitsen heeft met daaromheen veel beweging. Maar we weten hoe we de tegenstander willen bespelen en zijn er klaar voor.”

De wedstrijd vrijdag staat onder leiding van scheidsrechter Alex Bos. Hij floot ook eerder dit seizoen het eerste onderlinge duel van MVV en Telstar (1-2). Hij gaf toen zes gele kaarten. Ook floot Bos dit seizoen het duel Jong AZ-MVV (3-2) met vijf gele kaarten en MVV-Jong FC Utrecht 1-1 (1 gele kaart). In totaal floot Alex Bos dit seizoen dertien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Hij deelde hierin 40 keer geel uit. Twee maal toonde hij een directe rode kaart.

Het duel in Velsen begint om 20.00 uur.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners