30 oktober
18:45
logo Helmond Sport

Helmond Sport

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV stuit op sterk Go Ahead Eagles

voetbal

MVV stuit op sterk Go Ahead Eagles

Vrijdag 09 oktober 2020

De uitslagen laten het tot nu niet helemaal zien maar GA Eagles is een geduchte ploeg in de Keuken Kampioen Divisie waar iedereen ook dit jaar weer rekening mee dient te houden. De ploeg uit Deventer komt zaterdag naar Maastricht en gaat de strijd aan met onze jongens. De wedstrijd in De Geusselt begint overigens vroeg:  16.30 uur. Publiek is in verband met de corona-maatregelen helaas niet toegestaan. MVV moet het overigens niet alleen zonder toeschouwers maar ook doen zonder Kai Heerings, Oussama Zamouri, Gaston Salasiwa en Timo Stavitski.

MVV wil natuurlijk door waar het gebleven is. In de laatste twee wedstrijden zes keer scoren,  is natuurlijk ook een mooi gemiddelde. Zo won MVV thuis met 3-0 van Top Oss, vorige week werd na een 2-0 en 3-1 achterstand nog knap een 3-3 bij Jong AZ uit het vuur gesleept. “GA Eagles is een sterke tegenstander. Hier moeten we een volgende stap zetten om een goed resultaat uit het vuur te halen. Maar dat is ook prima voor de ontwikkeling van onze spelers”, zegt MVV-trainer Darije Kalezic. “Wij verheugen ons op deze wedstrijd. Over de kwaliteiten van de tegenstander hoef ik niemand iets te vertellen. Ze hebben onlangs enkele goede transfers weten te maken.” Kalezic is ook tevreden over de twee nieuwe spelers voor zijn eigen team. Arne Naudts (Lommel) en George McEachran (Chelsea) werden afgelopen week aan de selectie toegevoegd. McEachran is overigens nog niet van de partij zaterdag. “Deze spelers zijn broodnodig voor onze selectie. We hoeven nu ook niet meer direct in paniek te schieten als iemand eens een snotneusje heeft. Maar ook hoeven we niet direct de jonge spelers voor de leeuwen te gooien. We kunnen ze nu rustiger brengen waardoor ze weloverwogen minuten kunnen maken.”

De ploeg van Kees van Wonderen doet het vooral in uitwedstrijden dit seizoen prima. Er is in de drie wedstrijden buiten de eigen Adelaarshorst nog niet verloren en nog sterker: alle punten van het nieuwe seizoen werden er vergaard. Thuis verloor de ploeg wel beide wedstrijden. Het meest in het oog sprong het uitduel met SC Cambuur. Daar ging GA Eagles winnen met 2-0.

GA Eagles moet tegen MVV noodgedwongen op vier plekken wijzigingen in het team aanbrengen. Coach Van Wonderen: “MVV heeft een homogeen team met veel strijd, weerstand en fanatisme. Daarbij hebben ze enkele spelers voorin rondlopen met individuele kwaliteiten. Desondanks wil ik vooral naar mijn eigen ploeg kijken. Solide verdedigen en toeslaan in de tegenaanval.”

De wedstrijd valt dus niet te bezoeken maar is wel via FOX Sports vanaf 16.20 uur live te volgen. Scheidsrechter in Maastricht is Richard Martens.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners