logo De Graafschap

De Graafschap

MVV start oefencampagne met 16-0 zege

Zondag 26 juni 2022

De kop is eraf. MVV Maastricht startte de oefencampagne voor het seizoen 2022-2023 in Berg en Terblijt waar de plaatselijke VV Berg’28 alle hoeken van het veld kreeg te zien. Bij 0-16 stokte de teller.

Natuurlijk is een wedstrijd als deze geen serieuze krachtproef. En natuurlijk zijn er nog geen conclusies te trekken. Maar wat MVV liet zien op sportpark De Wippertse Hei was zeker niet onaardig. Duidelijk te zien was dat een groot deel van het team, met name in de eerste helft, al vaker samengespeeld had. Dat MVV van start kan met 14 contractspelers die vorig seizoen ook in het rood-wit speelde  lijkt vruchten af te werpen. De scoreteller liep dan ook snel op. Testspeler Dailon Livramento liet het net als eerste bollen. Daarna scoorden Lars Schenk, Sven Blummel, opnieuw Livramento, Tim Zeegers en nog twee keer captain Blummel. Het was aan de sterke doelman van Berg te danken dat het 'slechts' bij 0-7 bleef.

Na rust gaf trainer Maurice Verberne elf andere spelers de kans. De gretig spelende debutant Hugo Deenen -eigenlijk nog speler van de O18- deed als eerste van zich spreken. Al na 2 minuten dat hij voor MVV1 mocht spelen, scoorde hij. Daarna was het de beurt aan Mart Remans, twee keer Orhan Dzepar, opnieuw Deenen, nog een keer Remans en Saul Penders, Ruben van Bommel - nog zo’n jonkie - en Rico Zeegers om de eindstand op 0-16 te bepalen. En ook in de tweede helft was de keeper van Berg regelmatig een sta-in-de-weg.
De volgende oefenwedstrijd van MVV is zaterdag 2 juli uit bij VV Scharn, aanvang 18.00 uur.

Opstelling eerste helft: Romain Matthys, Besfort Arifi, Tim Zeegers, Matteo Waem, Lars Schenk, Nabil el Basri, Nicky Souren, Thomas van Bommel, Sven Blummel, Dailon Livramento en Lorenzo Noviello.

Tweee helft: Thijs Lambrix, Ermin Cavcic, Rico Zeegers, Orhan Dzepar, Leroy Labylle, Marko Kleinen, Saul Penders, Idris Nalbou( 73. Keone Maho), Ruben van Bommel, Hugo Deenen en Mart Remans

De enige testspeler bij MVV - Dailon Livramento - speelde gretig in de de Maastrichtse aanval (boven). Een andere debutant in het MVV-shirt Lorenzo Noviello was niet minder gretig (foto beneden)