MVV reist naar Leeuwarden voor duel met koploper Cambuur

voetbal

MVV reist naar Leeuwarden voor duel met koploper Cambuur

Vrijdag 07 februari 2020

Een lange reis wacht MVV Maastricht vrijdag naar Friesland. Daar wacht om 20.00 uur in een vrijwel uitverkocht stadion koploper SC Cambuur op de sterrendragers. Trainer Fuat Usta kan tijdens het duel geen beroep doen op de geschorste Marnick Vermijl (2x geel tegen Jong PSV) en op zichzelf. Ook Facundo Bonifazi en Urho Nissila zijn niet in de wedstrijdselectie opgenomen. 

Fuat Usta wees de scheidsrechter in de rust van het duel MVV-Jong PSV op het feit dat hij wel heel erg makkelijk MVV kaarten toonde. De referee reageerde door de trainer direct naar de tribune te sturen. De KNVB schorste Usta vervolgens voor een (extra) duel. Roger Reijners zal de coaching overnemen. “Ik mag zelfs niet met de spelersbus naar Leeuwarden reizen”, lacht de MVV-coach die tijdens het duel op de tribune in Leeuwarden plaats zal nemen.”

Een pittige klus wacht dus op MVV. Cambuur voert immers niet voor niets de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie aan. De Friezen zullen daarbij wel moeten winnen willen ze nummer één blijven, de concurrentie ligt immers op de loer. Cambuur heeft na Ajax en AZ de minst gepasseerde achterhoede (22x) in het Nederlandse betaalde voetbal. En wat scoren (56x) betreft neemt de ploeg uit Leeuwarden eveneens plek drie in. Alleen Ajax en Jong Ajax wisten vaker het net te vinden.  De cijfers voor 2020 zijn voor Cambuur ook nog niet echt positief te noemen. Van de vier gespeelde wedstrijden in dit nieuwe jaar werden en er twee (Top Oss en Volendam) verloren. Wie het onderlinge duel eerder dit seizoen nog in gedachten heeft, weet dat het geen onmogelijke opgave wordt. Immers had toen maar één team moeten winnen: MVV. Cambuur-trainer Henk de Jong gaf na afloop van het 0-0 duel dan ook toe: “MVV had meer verdiend.”  Fuat Usta stelt dan ook: “We moeten direct vanaf de eerste seconde taakgericht spelen. Niet zoals tegen De Graafschap dat we al binnen luttele minuten tegen een achterstand aankijken. Cambuur is een ploeg die goed staat, veel scorend vermogen heeft. Tijdens de winterstop hebben ze zich ook nog goed weten te versterken. Daarbij scoort Mühren er vrolijk op los. We zijn dus gewaarschuwd. Maar er staan dit seizoen nog minimaal veertien wedstrijden op het programma, veertien finales. We gaan er vol voor!” Robert Mühren is de huidige topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Hij wist 19 keer het net te vinden. Nummer drie op de topscorersranglijst staat overigens Anthony van den Hurk, hij scoorde 13 keer. 


Scheidsrechter in Leeuwarden is de heer Kamphuis.

Misschien ook interessant

Sterrendragers