07 mei
20:00

NAC Breda

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV reist af naar Dordrecht

voetbal

MVV reist af naar Dordrecht

Donderdag 22 april 2021

Met nog vier wedstrijden op het programma in het voetbalseizoen 2020/2021 is de eerste tegenstander van MVV in dit vierluik vrijdagavond FC Dordrecht. Eerder dit seizoen werden de Schapekoppen in De Geusselt met 3-1 verslagen. MVV doet het in Dordrecht zonder Thomas van Bommel, Timo Stavitski, Shermar Martina, Kai Bösing, Kürsad Sürmeli, Ermin Cavcic (allen niet wedstrijdfit) en Manuel Angiulli (geschorst). Ook zal de Maastrichtse formatie trainer Darije Kalezic moeten missen. Hij is positief getest op het corona-virus.

Op de ranglijst neemt FC Dordrecht de voorlaatste positie in. De ploeg heeft dit seizoen de minste doelpunten weten te scoren (35x). Daarentegen kreeg de opponent van vrijdag 90 tegendoelpunten te verwerken, de meeste in het Nederlandse betaalde voetbal. In de laatste drie wedstrijden kreeg Dordrecht 15 doelpunten tegen, in de jongste ontmoeting in eigen huis was FC Den Bosch met 6-2 te sterk. Wordt het dan een makkelijke avond voor MVV? Absoluut niet. Want drie weken geleden zorgden de mannen van trainer Jan Zoutman voor een daverende verrassing door bij de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie – De Graafschap – met maar liefst 3-0 te winnen.”Je ziet, Dordrecht heeft een elftal dat niet onderschat moet worden”, zegt assistent-coach Regillio Vrede. “We zullen op onze hoede moeten zijn. Ons eigen spel spelen.”

De wedstrijd begint vrijdag om 21.00 uur en is live te volgen via L1 radio en het Twitter-account van MVV.

MVV-FC Dordrecht eerder dit seizoen, met toen nog Sürmeli in het groene shirt van de partij. Nu ontbreekt hij wegens een blessure.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners