03 december
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Oss

TOP Oss

MVV reist af naar getergd Almere City

voetbal

MVV reist af naar getergd Almere City

Donderdag 18 november 2021

De ploeg van trainer Klaas Wels zal vrijdag in Almere een getergde tegenstander aantreffen. Een ploeg die met een gigantisch budget werkt (5 miljoen euro) maar nog steeds teleurstellende resultaten boekt, waardoor de ploeg – met ex-Feyenoord-trainer GertJan Verbeek aan het roer - op plek 18 in de Keuken Kampioen Divisie terug te vinden is.

Almere heeft aangekondigd nu al een soort van eindsprint richting promotie te willen gaan inzetten, net nu MVV op bezoek gaat komen. Hoe kijkt Klaas Wels op deze wedstrijd vooruit en hoe heeft hij de nederlaag van afgelopen maandag verwerkt? Wie ontbreken? Klik HIER voor zijn antwoorden.

We kijken ook met Marko Kleinen vooruit op dit duel. Klik daarvoor HIER.

Nog enkele statistische feiten:

De voortekenen lijken goed voor MVV Maastricht, als we in ieder geval de statistieken mogen geloven. In de laatste zes duels verloor MVV geen enkel duel in Flevoland. Er werd drie maal gelijkgespeeld en drie keer gewonnen. De laatste ontmoeting van afgelopen seizoen eindigde in een 0-0. De laatste nederlaag tegen Almere dateert van oktober 2017 (3-2 in Flevoland).

Almere City kan voor het eerst sinds maart 2006 vier opeenvolgende thuiswedstrijden in hetzelfde seizoen in de Eerste Divisie verliezen.

MVV Maastricht kreeg dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen al tien goals tegen uit een voorzet, minstens drie meer dan ieder ander team (Almere City en VVV-Venlo 7), waaronder de laatste vijf; tevens is MVV het enige team dat zelf nog niet uit een voorzet wist te scoren in 2021/22. Van alle spelers met minstens 200 speelminuten dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen had niemand zo weinig minuten per doelpunt nodig als Jonas Arweiler (69 – 7 goals in 481 minuten).

Sven Blummel maakte vier goals in zeven Keuken Kampioen Divisie-duels met Almere City, meer dan tegen iedere andere ploeg.

De wedstrijd in Almere begint om 20.00 uur en is live te volgen via L1, MVV-Twitter en komen er flitsen voorbij in het schakelprogramma op ESPN1.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners