https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846515/NL/reg/hps-shirtricardo.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

MVV piept en kraakt in aanloop naar Jong AZ

Donderdag 29 november 2018

“Het piept en het kraakt.” Zo vat MVV-trainer Ron Elsen de huidige situatie binnen zijn selectie samen. En niet geheel onterecht. Immers moet hij in het duel vrijdagavond 30 november in eigen Geusselt tegen Jong AZ niet alleen de geschorste Luc Mares missen, maar ook Shermar Martina en Pieter Nys. Beiden lopen al langer rond met blessures. Verder zijn Hawbir Moustafa en Marnick Vermijl vraagtekens.

Vooral de kwetsuur van Pieter Nys lijkt er één van de lange adem. De middenvelder liep een maand geleden in het uitduel tegen Helmond Sport een blessure op, die hem wel eens het hele seizoen aan de kant zou kunnen houden.

MVV Maastricht heeft de laatste twee duels prima gepresteerd. Immers werd tegen de eredivisie-degradant en Oosterbuur Roda JC overtuigend met 2-0 gewonnen. Vorige week waren de Sterrendragers met  1-0 nipt de baas in Amsterdam tegen de kampioen van afgelopen seizoen, Jong Ajax. “Twee prima overwinningen”, zegt Elsen dan ook. “Dat geeft de groep vertrouwen. Zeker ook als je ziet dat we twee keer de nul hebben weten te houden. Het creëren van kansen, ja dat kan nog altijd beter.” Het duel tegen Jong AZ wordt geen makkelijke volgens de oefenmeester. “In de Keuken Kampioen Divisie is iedere wedstrijd een andere. MVV zal iedere week top moeten presteren om te winnen.” Over Jong AZ - zegt Elsen: “Een balvaardige ploeg. Sterk in balbezit.”

Vorig seizoen won MVV in eigen huis met 3-0 van de ploeg van trainer Michel Vonk, die zelf nog van 1998 tot 2001 in de eredivisie en eerste divisie voor de Maastrichtse Sterrendragers uitkwam. Jong AZ staat momenteel zeventiende en wist dit seizoen pas één keer te winnen. Wel werd er zes keer remise gespeeld. Opvallend is dat Jong AZ relatief makkelijk scoort (20x) maar ook veel tegentreffers te verwerken krijgt. Na Jong FC Utrecht moesten de Alkmaarders het vaakst de bal uit het eigen net halen: 31 keer.

Ron Elsen kan tegen Jong AZ opnieuw beschikken over zijn aanvoerder Ricardo Ippel. Elsen is vorige week met Ippel mee naar Zeist geweest om zijn speler bij te staan in het verweer tegen de rode kaart die hij tot ieders verbazing kreeg voorgehouden in De Derby van het Zuiden. “Het is dan ook niet te geloven dat de aanklager blijft volhouden dat hij een slaande beweging heeft geconstateerd. Zelfs na het zien van de televisiebeelden bleef hij dat volhouden. Niemand anders zag dit. Logisch ook want er was niet geslagen. Hoe kun je als aanklager bij je volle verstand dit zo blijven beweren? De Tuchtcommissie was duidelijk over de bewering van de aanklager. De Tuchtcommissie ging niet mee met de eis van de aanklager om Ippel niet drie maar vier wedstrijden te schorsen maar bracht die terecht terug naar nul. Wat dat betreft begrijp ik de woorden van VVV-trainer Maurice Steijn helemaal.” De Venlose coach zei afgelopen zondag: “Ze doen wat ze zelf willen in Zeist. Naar een clubje van ons niveau wordt niet omgekeken. Dan vinden ze het wel prima.”

De wedstrijd vrijdagavond in De Geusselt begint om 20.00 uur.

Scheidsrechter is de jongste telg in het betaalde voetbal, de 22-jarige Stan Teuben. Hij floot MVV al drie maal eerder. De laatste keer op vrijdag 17 augustus tegen Top Oss toen MVV met 0-2 in eigen huis verloor.